Secretele unui interviu de angajare reuşit
Recrutare
 • 23 dec. 2020, 12:45
 • 124

Secretele unui interviu de angajare reuşit. „Contactul vizual este extrem de important”, spune un expert german

Klaus Melchers, șeful Departamentului Psihologia Muncii și Organizației din cadrul Universității din Ulm, a acordat un interviu pentru Süddeutsche Zeitung în care arată cum ar trebui să se prezinte persoanele care trec printr-un interviu de angajare.
Ce sa nu spui niciodata la un interviu de angajare
Economie
 • 22 dec. 2020, 11:51
 • 269

Ce sa nu spui niciodata la un interviu de angajare. Sau poti spune, daca nu vrei jobul

Te afli in fata angajatorului tau, la interviu si, inevitabil, urmeaza intrebarile. Esti pregatit? Sa vedem ...
Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare
Carieră
 • 14 dec. 2020, 17:54
 • 147

Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare

Un interviu de angajare reprezinta o oportunitate, dar si un motiv de stres. Majoritatea candidatilor se simt ca si cand trebuie sa iasa la tabla desi nu si-au invatat lectia. Atunci cand vrei sa iti schimbi jobul, trebuie sa fii pregatit din toate punctele de vedere, de la tinuta vestimentara, pana la mimica si limbajul corpului. Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa treci cu bine peste un interviu de angajare si sa obtii serviciul mult dorit.
La 18 ani neîmpliniți, Șerban m-a căutat pentru un job
Recrutare
 • 1 dec. 2020, 12:26
 • 101

La 18 ani neîmpliniți, Șerban m-a căutat pentru un job

A rămas linia fixa a telefonului redirecționat spre telefonul meu mobil de când am început să lucram de acasă. Joi seara, primesc un telefon. O voce foarte tânără, cu limbaj specific generației digitale. Foarte respectuos, își cere scuze de ora târzie (era trecut de ora 22.00) și îmi spune că nu se așteptă să îi răspundă cineva. După câteva cuvinte, îmi spune că nu are încă 18 ani, îi împlinește în octombrie, dar își caută un job. Am stabilit cu el o întâlnire.
Cinci idei care te ajuta sa iti cresti sansele la interviul de angajare
Carieră
 • 17 nov. 2020, 12:41
 • 105

Cinci idei care te ajuta sa iti cresti sansele la interviul de angajare

Un bun recrutor isi poate da seama daca un candidat este cu adevarat interesat de jobul la care a aplicat sau vine la interviuri doar pentru incearca sa iasa din situatia actuala. Tot ei stiu cand o persoana a depus eforturi pentru a afla detalii despre compania pe care o vizeaza si despre produsele sau serviciile acesteia sau nu. Iata cinci moduri in care poti impresiona un recrutor, la interviul de angajare.
Cum să te pregătești pentru un interviu video în era COVID-19
Carieră
 • 10 nov. 2020, 11:37
 • 104

Cum să te pregătești pentru un interviu video în era COVID-19

Odată cu creșterea numărului de joburi remote, a crescut și numărul interviurilor video, o practica destul de comună ce ne ține departe pe toți de posibilitatea contractării coronavirusului. Vestea bună este că față de interviurile față în față, cele video nu sunt atât de descurajante și se lasă cu mai puține emoții.
4 cuvinte care te vor scoate in evidenta la interviul de angajare
Carieră
 • 6 nov. 2020, 12:32
 • 186

4 cuvinte care te vor scoate in evidenta la interviul de angajare

Nick Corcodilos lucreaza in domeniul resurselor umane de aproape 40 de ani. A inceput sa lucreze ca headhunter in Silicon Valley, in anul 1979, iar din 1995 ofera consiliere celor care sunt in cautarea unui loc de munca.
Cum negociezi eficient salariul la angajare, cu zambetul pe buze
Carieră
 • 6 nov. 2020, 12:20
 • 334

Cum negociezi eficient salariul la angajare, cu zambetul pe buze

Interviul pentru un job nou este un mic examen pe care fiecare dintre noi il pregateste cat mai bine. Daca sfaturile despre vestimentatie si punctualitate nu mai au rost pe o piata deja obisnuita cu migratia fortei de munca, tot mai exista cateva ponturi utile pentru a pleca din biroul de HR cu satisfactie. Pana la urma, daca reusita unui student se masoara in note, impresia favorabila de la un interviu se regaseste in valoarea salariului negociat.
Raspunsuri memorabile date de candidati la interviurile de angajare
Carieră
 • 5 nov. 2020, 13:32
 • 467

Raspunsuri memorabile date de candidati la interviurile de angajare

Interviul de angajare este un proces dificil nu doar pentru cei care isi cauta un loc de munca, dar si pentru recrutori. Atunci cand se afla fata in fata cu candidatii, managerii stiu ca stau de vorba cu cei mai calificati oameni, care si-au dovedit abilitatile si calitatile de-a lungul unui proces de selectie. Totul arata foarte bine pe hartie, insa felul in care candidatii se prezinta si raspund intrebarilor managerilor ramane determinant in luarea unei decizii finale.
Interviu de angajare cu Elon Musk sau R. Branson: ce intrebari le pun?
Recrutare
 • 4 nov. 2020, 11:13
 • 250

Interviu de angajare cu Elon Musk sau Richard Branson: ce intrebari le pun candidatilor?

Elon Musk, unul dintre cei mai de succes oameni de business de pe Planeta, inca prefera sa recruteze personal viitorii angajati. Si nu este singurul CEO care face asta. Richard Branson (Virgin Group), Larry Ellison (Oracle), Lori Goler (Facebook), Peter Thiel (PayPal), Drew Houston (Dropbox) sunt doar cativa dintre oamenii cu cariere de succes care iau parte la interviurile de angajare.
Interviu de angajare la Apple: Cele mai grele intrebari
Carieră
 • 2 nov. 2020, 12:17
 • 649

Interviu de angajare la Apple: Cele mai grele intrebari la care raspund candidatii

Apple este una dintre cele mai prestigioase companii din lume, asa ca nu este de mirare ca interviurile de angajare sunt destul de dificile. Pentru orice candidat, simplul fapt de a fi chemat la un interviu de angajare la Apple poate fi considerat un succes personal. Insa greul abia apoi incepe. Recrutorii de la Apple sunt extrem de exigenti si sunt mereu pregatiti cu intrebari care ii pun in dificultate pe candidati. Numai cei care vor dovedi ca sunt foarte bine pregatiti vor fi acceptati.
Cum iti explici punctele slabe la interviul de angajare
Carieră
 • 30 oct. 2020, 11:01
 • 479

Cum iti explici punctele slabe la interviul de angajare

In fata recrutorului, la interviul de angajare, nimanui nu ii place sa vorbeasca despre punctele sale slabe. Insa atunci cand esti nevoit, despre care puncte slabe alegi sa ii vorbesti viitorului tau angajat? Intr-o asemenea situatie, cand vrei sa-ti impresionezi interlocutorul, intrebarea "Care sunt punctele tale slabe" poate parea nedreapta sau chiar o capcana. Important este sa fii sincer pana la capat.
Cum să faci cele mai bune alegeri în angajarea personalului
Recrutare
 • 26 oct. 2020, 12:28
 • 106

Cum să faci cele mai bune alegeri în angajarea personalului unei companii

Angajarea celor mai buni oameni care să pună umărul la atingerea obiectivelor profesionale este o parte importantă în reușita unei afacceri. Fiecare angajator urmărește, așadar, ca aplicanții să fie cât mai înzestrați, orientați spre succes și versatili în realizarea sarcinilor și responsabilităților primite.
5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a intra intr-un interviu
Carieră
 • 26 oct. 2020, 12:20
 • 85

5 lucruri pe care trebuie sa le stii foarte bine inainte de a intra intr-un interviu

Prima impresie este extrem de importanta intr-un interviu de angajare, fie ca el este purtat fata in fata, fie ca este organizat online. Cum participarea la un interviu poate fi un moment destul de stresant, daca nu reusesti sa fii stapan pe tine, poti da impresia ca din punct de vedere profesional esti nesigur, iar acest lucru te va afecta destul de mult.