Noua normalitate sau cum va arăta viitorul muncii după COVID
Economie
 • 20 ian. 2021, 11:04
 • 2 988

Noua normalitate sau cum va arăta viitorul muncii după COVID

Haideți să facem împreună un exercițiu de memorie și să ne gândim cum arăta viața profesională în urmă cu un an… În clădirile elegante de birouri intrau dimineața bărbați eleganți și femei pe tocuri, odihniți și zâmbitori, și ieșeau seara epuizați. Se bucurau de o pauză de cafea împreună, se supărau când erau hărțuiți sau când șeful era nervos, dar se distrau împreună la teambuildinguri.
6 sfaturi pentru a găsi cei mai potriviți și dedicați angajați
Angajatorului
 • 29 dec. 2020, 11:23
 • 141

6 sfaturi pentru a găsi cei mai potriviți și dedicați angajați pentru un start-up

Ai găsit o idee perfectă de afacere sau vrei să îți transformi pasiunea în job și ai hotărât că e momentul să înființezi un start-up. Poate mai ai prieteni sau cunoștințe care sunt alături de tine la început, dar tot va trebui să angajezi mai mulți oameni pentru ca afacerea ta să evolueze.
Cum susținem noii angajați să își atingă potențialul
Recrutare
 • 24 dec. 2020, 12:23
 • 116

Onboarding sau inducție? Cum susținem noii angajați să își atingă potențialul

Integrarea noilor angajați în companie și în cultura organizațională este o activitate de tipul “make it or break it”. Ea este esențială pentru a crea o legătură lină între eforturile inițiale de recrutare și energia investită în employer branding, pe de-o parte, și ce se va întâmpla mai apoi efectiv la noul job.
Сare sunt indiciile care iti spun ca lucrezi in locul ideal
Economie
 • 23 dec. 2020, 13:10
 • 3 375

Cum arata jobul perfect si care sunt indiciile care iti spun ca lucrezi in locul ideal

Invata sa recunosti jobul ideal. Doar asa poti fi sigur ca lucrezi in locul potrivit sau ca jobul tau actual iti ofera mai putine lucruri decat meriti, de fapt. Un angajat care lucreaza 8 ore pe zi, de luni pana vineri, petrece cel putin 1.900 de ore pe an muncind. Multi angajati petrec, insa, cel putin 9 ore pe zi la locul de munca, la care se adauga una sau doua ore petrecute pe drumul de acasa la birou si de la birou acasa.
O tânără a renunţat la jobul de stewardesă, pentru a se face influencer
Carieră
 • 15 dec. 2020, 17:20
 • 155

O tânără a renunţat la jobul de stewardesă, pe care mulţi şi l-ar dori, pentru a se face influencer

În urmă cu opt luni, Meng Hu, o tânără din China, şi-a părăsit slujba de însoţitoare de zbor pentru a-şi urma visul de a deveni vedetă în mediul online. Ea a anunţat compania aeriană că renunţă la job chiar înainte ca pandemia de COVID-19 să lovească industria aviatică, a creat un studio improvizat acasă, în apartamentul său cu un dormitor şi a început să se filmeze vorbind despre diverse produse.
Cum să fii productiv la locul de muncă
Carieră
 • 2 dec. 2020, 11:10
 • 101

Cum să fii productiv la locul de muncă – ce să faci ca să fii un angajat valoros

Imaginează-ți cum este ca la sfârșitul unei zile obositoare la birou să ai satisfacția că ai terminat toate task-urile care ți-au fost atribuite și că munca ta este de calitate. Poți să fii starul unui astfel de film bun, unul al productivității, sau poți avea o versiune în care, la finalul zilei, ești obosit și îngropat în proiecte neterminate. Depinde ce alegi.
5 sfaturi pentru a-ti mari productivitatea la birou
Carieră
 • 1 dec. 2020, 11:58
 • 99

5 sfaturi pentru a-ti mari productivitatea la birou

Deja stai la birou si in trafic mai mult decat acasa, esti prins in multe taskuri, proiecte si ai restante de tot felul, pare ca timpul nu-ti mai ajunge, nu mai stii cum sa te imparti intre sarcinile de serviciu si treburile casnice.
Angajații fericiți se află în spatele unei companii de succes
Angajatorului
 • 11 nov. 2020, 11:57
 • 176

Angajații fericiți se află în spatele unei companii de succes: care sunt factorii care contribuie la productivitatea

În prezent, angajații sunt mai dispuși să își ceară drepturile și au priorități diferite față de cei de acum zece sau cincisprezece ani. Una dintre condițiile pentru a accepta un job nou sau pentru a rămâne mai mult timp într-o companie este atmosfera de la locul de muncă. Modul în care este amenajat spațiul de birouri, interesul șefilor pentru nevoile angajaților, precum și beneficiile extrasalariale sunt factori importanți pentru muncitorii din prezent.
8 motive pentru care angajații buni decid să plece din companie
Angajatorului
 • 21 oct. 2020, 13:03
 • 1 879

8 motive pentru care angajații buni decid să plece din companie

Una dintre cele mai neplăcute zile pentru orice manager de echipă sau manager de resurse umane este aceea în care un angajat bun își anunță decizia de a părăsi compania. Mulți angajatori se plâng tot mai des în ultimii ani de pierderea celor mai buni angajați, iar motivele sunt unele întemeiate. Cu cât angajatul este mai valoros, cu atât pierderile companiei sunt mai mari.
5 moduri prin care un șef poate mulțumi un angajat
Angajatorului
 • 30 sept. 2020, 17:09
 • 158

Cum să ai o echipă motivată și pregătită pentru a face performanță: 5 moduri prin care un șef poate mulțumi un angajat

Angajații sunt esențiali pentru succesul unui business. Este nevoie de o echipă puternică și bine pregătită pentru a porni o afacere și pentru a face performanță într-un anumit domeniu. De aceea, companiile cu angajați talentați tind să aibă cel mai mare succes.
Cum să creezi un mediu de lucru prietenos
Angajatorului
 • 28 sept. 2020, 16:47
 • 143

Angajați fericiți, afacere de succes: cum să creezi un mediu de lucru prietenos

Angajații fericiți sunt mai creativi și mai productivi, iar acest lucru contribuie la succesul unei afaceri. Totodată, personalul care își desfășoară activitatea într-un mediu prietenos este mai puțin înclinat să părăsească firma pentru o ofertă mai bună.
Șoferii microbuzelor de rută din capitală, scutiți de taxele locale
Angajatorului
 • 5 aug. 2020, 8:26
 • 336
 • 1

Șoferii microbuzelor de rută din capitală, scutiți de taxele locale pînă la sfîrșitul anului

Consilierii municipali au aprobat astăzi modificările la decizia 6/1 din 26.12.2019 „Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2020", care prevede scutirea platei de taxă, în perioada 1 iulie - 31 decembrie anul curent, subiecți ai impunerii taxei locale pentru prestarea serviciilor de trasnport auto de călători, în municipiul Chișinău
Mesajul președintelui Igor Dodon de Ziua lucrătorului medical
Angajatorului
 • 22 iun. 2020, 10:02
 • 175

Mesajul președintelui Igor Dodon de Ziua lucrătorului medical

Astăzi este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Cu acest prilej, președintele țării, Igor Dodon, a adresat un mesaj de mulțumire doctorilor și farmaciștilor, care luptă pe prima linie cu virusul ucigaș
Personalul medical al Armatei Naținale, decorat cu distincții și diplome
Angajatorului
 • 22 mai 2020, 10:33
 • 726

Personalul medical al Armatei Naținale, decorat cu distincții și diplome

Un grup de lucrători medicali și funcționari din Spitalul Clinic Militar Central (SCMC), Centrul Consultativ Diagnostic și subdiviziunile medico-militare, implicat în testarea și tratarea persoanelor cu simptome de COVID-19, a fost decorat cu distincții și diplome de ministrul Apărării Alexandru Pînzari