Ce înseamnă un mediu de lucru sănătos și cum știi că lucrezi într-unul?
Carieră
  • 29 iun. 2021, 10:52
  • 1 283

Ce înseamnă un mediu de lucru sănătos și cum știi că lucrezi într-unul?

Ce înseamnă un mediu de lucru sănătos? Un mediu de lucru normal, sau unul care face eforturi deosebite pentru a se califica că fiind unul prielnic pentru angajații săi? Se referă doar la scaunele ergonomice și la poziția la birou, sau și la cultură organizațională?
De ce să ții cont când ai de ales între două oferte de muncă?
Carieră
  • 23 iun. 2021, 12:24
  • 560

De ce să ții cont când ai de ales între două oferte de muncă?

Chiar dacă pe moment o oferta pare mai bună, atunci când vine vorba de viața profesională este important să ne uitam la alegerile care vor avea sens pe termen lung. Scopul este ca atunci când ne uităm în urmă dupa mai mult timp să ne dăm seama că am făcut cea mai bună alegere, chiar dacă inițial am trecut printr-un proces de creștere dificil.
Siguranța psihologică – cheia motivației în echipă?
Carieră
  • 17 iun. 2021, 11:51
  • 998

Siguranța psihologică – cheia motivației în echipă?

Siguranța psihologică este o componentă critică a oricărei organizații eficiente și un principiu de bază al unui loc de muncă centrat pe colaborare. Cu siguranță, atunci când ai lucrat cu cineva la un proiect ai avut dubii înainte a spune o idee, o părere sau o critică. În astfel de momente trec prin mintea ta fulgerător multe întrebări.
Ce miscari in cariera ar trebui sa faci in 2021
Economie
  • 19 ian. 2021, 10:53
  • 2 324

Ce miscari in cariera ar trebui sa faci in 2021

Anul trecut a adus schimbari semnificative in viata noastra, atat in plan profesional, cat si in ceea ce priveste aspectele vietii personale. Daca ati fost norocos si ati scapat, atat dumneavoastra, cat si familia, de problemele medicale, cu siguranta nu v-au ocolit tensiunile sociale, lipsa de predictibilitate, de stabilitate, teama legata de ceea ce va urma, insecuritatea financiara sau chiar pierderile materiale. Din aceste motive, e important ca in 2021 sa aplicam lectiile invatate anul trecut.
Сalitati de care ai nevoie pentru a promova intr-o functie de conducere
Carieră
  • 14 ian. 2021, 16:05
  • 694

5 calitati de care ai nevoie pentru a promova intr-o functie de conducere

Definitia unui manager bun este un lucru care depinde de mai multi factori. Compania, strategia acesteia, numarul de angajati, obiectivele pe termen lung si domeniul de activitate sunt cele care pot contura cel mai bine imaginea unui manager performant. Cu toate acestea, exista cateva calitati pe care un lider bun trebuie sa le aiba.
Cinci semne că lucrezi într-un loc de muncă toxic
Carieră
  • 22 dec. 2020, 12:21
  • 5 539
  • 3

Cinci semne că lucrezi într-un loc de muncă toxic

Dacă simți că ceva este în neregulă cu locul tău de muncă, trebuie să știi că există semne subtile care îți pot arăta că nu ești unde trebuie. Iată cum îți dai seama dacă lucrezi într-o companie toxică, din care trebuie să ieși imediat.
Accesoriile care impresionează într-o ţinută business
Carieră
  • 30 nov. 2020, 10:22
  • 586

Accesoriile care impresionează într-o ţinută business

În mediul de afaceri, ţinuta este în sine o carte de vizită şi contribuie decisiv la formarea unei prime impresii. Un look business, chiar dacă trebuie să rămână sobru, nu este necesar să arate impersonal, ca o uniformă. Pentru femei, o notă personală într-o astfel de ţinută este şi mai importantă. Aşadar, cum ies doamnele în evidenţă? Simplu! Alegând accesoriile potrivite. Iată câteva dintre ele.
Joburi online sau cum sa faci bani de acasa
Carieră
  • 24 nov. 2020, 11:07
  • 2 264

Joburi online sau cum sa faci bani de acasa: ce trebuie sa stii inainte de a-ti cauta un extrajob

Cu siguranta nu este primul articol despre "cum sa faci bani de acasa", pe care il citesti. Internetul este plin de sfaturi si recomandari de la "experti" despre cum sa iti rotunjesti veniturile din confortului casei tale. Chiar daca, cel putin la prima vedere, pare ca exista o multime de moduri de a castiga usor bani extrajob, trebui sa stii sa faci alegeri inteligente, care fac diferenta dintre o inselatorie sau o oferta de munca reala.
Angajatori apreciază angajaţii cu reputaţie personală puternică
Carieră
  • 17 nov. 2020, 12:18
  • 492

Nouă din zece angajatori apreciază angajaţii cu reputaţie personală puternică

Nouă din zece (90%) angajatori acordă o importanţă deosebită angajaţilor cu branduri personale puternice, iar într-o pondere similară angajaţii români cu vârste între 25 şi 45 ani consideră ca reputaţia personală îi ajută să obţină un loc de muncă mai bun, arată datele extrase dintr-un studiu realizat de iniţiatorii unui proiect de learning privind reputaţia personală, preluat de Agerpres.
6 greseli care iti pot afecta serios cariera
Carieră
  • 4 nov. 2020, 10:58
  • 782

6 greseli care iti pot afecta serios cariera

Succesul la locul de munca nu se construieste numai prin rezultate spectaculoase din cand in cand, ci si prin constanta, prin increderea pe care cei din jurul tau o au in tine si prin seriozitatea de care dai dovada atunci cand toti cei din jurul tau au nevoie de implicarea ta. Asa cum rezultatele bune atrag si aprecieri din partea angajatorului, greselile pot fi de multe ori catastrofale pentru cariera ta. Mai ales daca unele dintre ele se tot repeta.
Cele mai comune probleme oculare cu care ne confruntăm la locul de muncă
Carieră
  • 16 oct. 2020, 16:52
  • 694

Cariera, o privire în perspectivă: care sunt cele mai comune probleme oculare cu care ne confruntăm la locul de muncă

Studiile au arătat că toți oamenii întâmpină probleme cu vederea, la un moment dat, pe parcursul vieții. Unele sunt probleme minore, care trec de la sine, însă, pentru altele, este nevoie de ajutor de specialitate.
Personal Branding: Cum să-ți repari imaginea virtuală
Carieră
  • 6 oct. 2020, 15:49
  • 562

Personal Branding: Cum să-ți repari imaginea virtuală

Cu riscul de a spune ceva extrem de evident, niciodată n-a fost mai ușor să fim reperați online. De la Instagram și Twitter la Depop și contul tău de Bebo din 2007, o simplă căutare Google după numele tău va afișa sute de rezultate. Ceea ce e super, dacă încerci să dai de o iubire de-o vară după multă vreme. Dar dacă ești în așteptarea unui nou salt în carieră, s-ar putea ca prezența ta online să fie cea care te ține pe loc (mai știi pozele alea din Ibiza din 2012?)
Ce spun despre tine îmbrăcămintea și accesoriile pe care le porți zilnic
Educație
  • 2 oct. 2020, 17:30
  • 770

Hainele vorbesc: ce spun despre tine îmbrăcămintea și accesoriile pe care le porți zilnic

Hainele pe care le porți și accesoriile pe care le folosești spun multe despre cine ești, de unde ești, ce faci și ce părere ai despre tine și despre ceilalți. Outfitul ales trimite celorlalți indicii nonverbale despre tine: câtă putere deții, câtă influență ai, cât de inteligent ești, cât de mult câștigi. Scriitorii, designerii și regizorii folosesc frecvent moda pentru a caracteriza sau pentru a prezenta un personaj ori un stil de viață.
5 moduri inspirate prin care îți poți mări șansele de a găsi un job
Carieră
  • 22 sept. 2020, 15:25
  • 651
  • 1

5 moduri inspirate prin care îți poți mări șansele de a găsi un job

Locuri de muncă ideale pentru tine vor exista mereu, iar pentru a le găsi înaintea altora, este important să știi cum să le cauți. De cele mai multe ori, obținerea unui job nu presupune neapărat un efort deosebit, ci suficient de multă inspirație cât să îți diversifici metodele de explorare. Așadar, dacă ești în căutarea unui loc de muncă, dar simți că lucrurile se mișcă mult prea lent pentru răbdarea ta, venim în ajutor cu 5 modalități ce pot reduce la doar câteva zile tot acest proces: