Cinci idei care te ajuta sa iti cresti sansele la interviul de angajare

  • 17 nov. 2020, 12:41
  • 695

Un bun recrutor isi poate da seama daca un candidat este cu adevarat interesat de jobul la care a aplicat sau vine la interviuri doar pentru incearca sa iasa din situatia actuala. Tot ei stiu cand o persoana a depus eforturi pentru a afla detalii despre compania pe care o vizeaza si despre produsele sau serviciile acesteia sau nu. Iata cinci moduri in care poti impresiona un recrutor, la interviul de angajare.

Avand clar in minte motivele pentru care ai ales compania respectiva

Interviul de angajare nu este foarte diferit de o prima intalnire. Daca nu vei fi incantat ca te afli acolo, managerul (sau partenerul) isi va da seama imediat de acest lucru si se va intreba de ce te-ai mai deranjat sa te prezinti. Daca recrutorul isi va da seama ca motivele pentru care te afli acolo nu sunt cele mai bune, cel mai probabil vei fi sters de pe lista inca din momentul in care iesi pe usa, scrie Business Insider.

Asadar, cand angajatorul te intreaba motivele pentru care esti interesat de acel post, raspunsul tau NU trebuie sa sune asa “pentru ca voi m-ati contactat” sau “pentru ca prietenul meu m-a recomandat”. Raspunsul trebuie sa transmita entuziasm si apropiere de acea oportunitate. Ideal este sa oferi un motiv autentic pentru care ai acceptat sa participi la interviu, tranzmitand interes pentru postul respectiv, cat si convingerea ca reprezinta o oportunitate interesanta pentru cariera ta.

Testeaza produsele companiei inainte de interviu

Cea mai buna cale de a te alege cu un interviu de angajare dinamic, cu o discutie interesanta despre companie si produsele sau serviciile sale este sa ii testezi produsele inainte de a aparea la interviu. Asta poate inseamna sa cauti pe Youtube si sa vizionezi fiecare produs lansat si fiecare tutorial video pe care il gasesti.

Citeste istoria companiei, traiectoria sa de crestere si schimbarile pe care produsele si serviciile sale le-au suferit, de-a lungul anilor. Toate acestea te vor ajuta sa ai o discutie interesanta legata de obiectivele companiei si sa poti oferi sugestii pentru rezolvarea problemelor si solutii de imbunatatire a activitatii.

Arata cum isi poate imbunatati compania rezultatele

Facand o scurta cercetare legata de produsele companiei, vei castiga un nivel de credibilitate care te va ajuta sa creezi o conexiune rapida cu managerul de recrutare.

Apoi, este important sa iti folosesti expertiza – fie ca vorbesti de inginerie, operatiuni sau analize de date. De exemplu, poti spune “Asa vad eu lucrurile, din perspectiva mea, si iata ce se poate face pentru a obtine o imbunatatire”, fie ca este vorba de atragerea de clienti noi sau de moduri pentru a trimite mesaje mai bine directionate consumatorilor.

Nu te teme sa nu fii de acord cu angajatorul

Angajatorilor le place sa vada modul in care candidatii ar comunica informatii negative. Ei vor sa se asigure ca situatiile in care tu nu esti de acord cu ceva nu vor crea un mediu toxic. Ideal este sa arati, atunci cand ai un punct de vedere diferit, asa ca nu iti fie teama sa iti exprimi dezacordul in timpul unui interviu.

O modalitate de a-ti demonstra abilitatea de a nu fi de acord, fara drama, este sa porti o discutie sanatoasa, chiar si atunci cand ai un punct de vedere diferit.

Poti folosi o tabla pentru a-ti expune ideile

Daca recrutorul te intreaba cum ai rezolva o preblema si ai la dispozitie o tabla in acea sala, nu ezita sa o folosesti. Angajatorii sunt dornici sa te vada cum rezolvi problemele, asa ca profita de oportunitate si arata-le strategia ta, scriind-o pe tabla. Mai mult, ii poti invita si pe ei sa vina cu solutii. Nu te teme ca nu vei da raspunsul corect. Ideea este sa arati cum rezolvi tu problema si cum ii inviti pe ceilalti sa participe.

Daca nu iti este confortabil sa folosesti o tabla, iti poti aduce laptopul in acest scop. Toate acestea creeaza un dialog solid si iti intareste prezenta la interviu.