Cinci semne că lucrezi într-un loc de muncă toxic

  • 22 dec. 2020, 12:21
  • 5 530
  • 3

Dacă simți că ceva este în neregulă cu locul tău de muncă, trebuie să știi că există semne subtile care îți pot arăta că nu ești unde trebuie. Iată cum îți dai seama dacă lucrezi într-o companie toxică, din care trebuie să ieși imediat.

Colegii de muncă nu vorbesc

Colegii de muncă nu vorbesc

Unul dintre semnalele că un birou este toxic este cât de mult sau cât de puțin vorbesc oamenii în ședințe și în adunările de grup.

Când oamenii cu mai puțină putere încearcă să vorbească, ei sunt opriți. Dacă există un soi de liniște rece în timp ce vorbesc liderii, asta reprezintă un semn de teamă.

Atunci când ai câțiva oameni la putere, care acaparează discuțiile, și toți ceilalți ascultă, este un semn că nu se aud ideile tuturor și că există diferențe puternice în modul în care sunt tratați oamenii de la diferite niveluri.

Oamenii din echipe sunt lipsiți de energie

Oamenii din echipe sunt lipsiți de energie

Dacă oamenii dintr-o companie sunt epuizați, acesta este un semn clar al unui loc de muncă toxic.

O echipă letargică ar putea indica neglijență, angajații, cel mai probabil, fiind suprasolicitați. Sau sunt în situația în care au început să creadă că aportul lor nu merită criticile pe care le vor primi probabil, în locul aprecierii.

Angajații părăsesc repede compania

Angajații părăsesc repede compania

Dacă ajunge la tine informația conform căreia angajații pleacă din companie la scurt timp după angajare, acesta este un semn clar că trebuie să spui pas acelei organizații.

Nu există un indicator mai bun decât acesta.

Oamenii se critică între ei și bârfa este prezentă în companie

Oamenii se critică între ei și bârfa este prezentă în companie

Într-un loc de muncă toxic, comunicarea nu este clară și deschisă, ceea ce duce la neînțelegeri și argumente. Aici, liderii nu spun aprecieri și laude, iar această atitudine negativă se răspândește în întreaga companie.

Comentariile angajaților sunt obișnuite, ei pot găsi ceva de care să se plângă aproape oricând. Apoi apar sarcasmul și cinismul, ceea ce demonstrează o lipsă tot mai mare de încredere în conducere și în lideri. Un semn clar că o astfel de companie trebuie evitată.

Îți afectează viața personală

Îți afectează viața personală

Fiecare angajat se confruntă cu un anumit nivel de stres care îi afectează activitatea la locul de muncă.

Dar dacă starea proastă continuă și acasă, alături de familie, ai probleme cu somnul sau altele de acest gen, s-ar putea să fie pentru că lucrezi într-un mediu nepotrivit.