5 moduri inspirate prin care îți poți mări șansele de a găsi un job

  • 22 sept. 2020, 15:25
  • 660
  • 1

Locuri de muncă ideale pentru tine vor exista mereu, iar pentru a le găsi înaintea altora, este important să știi cum să le cauți.

De cele mai multe ori, obținerea unui job nu presupune neapărat un efort deosebit, ci suficient de multă inspirație cât să îți diversifici metodele de explorare. Așadar, dacă ești în căutarea unui loc de muncă, dar simți că lucrurile se mișcă mult prea lent pentru răbdarea ta, venim în ajutor cu 5 modalități ce pot reduce la doar câteva zile tot acest proces:

Caută locuri de munca pe platformele de profil

Cele mai multe locuri de munca se află pe site-urile dedicate pieții joburilor. Așadar, pornește cu dreptul în căutarea următoarei tale profesii, cu doar câteva click-uri acolo unde știi că sunt cele mai mari șanse de a obține un interviu. Fă-ți rapid un cont de utilizator, lucrează la CV-ul tău și micșorează aria de căutare a jobului perfect pentru pretențiile tale, utilizând filtrele de sortare rapidă pe care o astfel de platformă ți le pune la dispoziție. Aplică la cele mai tari locuri de muncă pe care netul ți le poate oferi astăzi și cât timp aștepți telefoanele angajatorilor, citește mai departe următoarele 4 modalități de găsire a unui job:

Participă la toate târgurile cu locuri de muncă

Poate că ai mai tot auzit de astfel de târguri, însă nu ai avut până acum niciun motiv serios pentru a participa la astfel de evenimente. Acum este momentul perfect pentru a ieși din zona de confort, așadar, vezi care sunt următoarele târguri cu joburi din orașul tău și profită de fiecare astfel de ocazie ce îți apare în drum. De obicei, găsești aici doar angajatori de top, ce oferă locuri de muncă variate, în funcție de experiența celor care doresc sa obțină un interviu. Printează mai multe CV-uri și prezintă-te cât mai devreme la un astfel de târg, pentru a avea la dispoziție suficient timp cât sa explorezi fără grabă întreaga ofertă de joburi.

Vezi ce locuri de muncă libere sunt la fostul job

Chiar dacă îți vine greu să te întorci la fostul tău loc de muncă, nu tăia de pe listă această variantă. Chiar dacă relația cu unii dintre foștii tăi colegi nu s-a încheiat în cele mai amiabile condiții, legătura profesională dintre tine și companie este tot ce conteaza pentru ambele părți implicate în contractul de muncă. Așadar, ignoră nepotrivirile de caracter din acel mediu și urmărește-ți propriul tău obiectiv: angajarea. Dacă stai bine și te gândești, întoarcerea pe o poziție la fostul tău job poate reprezenta chiar o oportunitate, avand in vedere faptul că tu cunoști deja mai fluxurile de muncă implementate în cadrul companiei respective si nici nu ai cum sa te lovesti de intrebari capcana la interviu. Așadar, angajatorul va putea conta pe tine mai mult decât pe un coleg nou în firmă.

Caută un loc de munca în cercurile tale sociale

Răspândește în randul prietenilor tai ideea că îți cauți un loc de muncă, pentru că sunt mari șanse ca aceștia să te contacteze cu o propunere, într-un timp mai scurt decât ai putea crede. Fii deschis la orice propunere venită din zona cercurilor tale sociale, mai ales atunci când ți se propune să lucrezi la aceeași companiei cu un prieten bun. Dacă alegi să faci acest pas, ai numai de câștigat: te integrezi mult mai rapid în sferele sociale din birou și ai la îndemână un sprijin important, în tot procesul de onboarding.

Explorează și alte domenii ce oferă locuri de muncă
Poate că zona ta de interes nu mai oferă aceleași rezultate tentante ca acum câțiva ani. Joburile descriu niveluri de salarizare ce nu satisfac așteptările tale, activitatea presupune o rutină pe care ți-ai dori să o eviți, iar angajatorii încearcă să recruteze mai degrabă persoane ce pot suplini mai multe sarcini în același timp, lucru ce nu ți pare chiar ofertant. În aceste condiții, există și varianta reprofilării, pentru a debloca și alte domenii cu joburi disponibile. Niciodată nu este prea tarziu pentru a învăța de la 0 o meserie nouă, ci contează doar cantitatea de energie pe care ești dispus să o direcționezi către o astfel de provocare.

Pune în practică toate recomandările de mai sus și lasă-ți telefonul pe “TARE”, pentru că acum ai mai multe șanse ca niciodată de a găsi rapid un job!