Cum arata jobul perfect si care sunt indiciile care iti spun ca lucrezi in locul ideal

  • 23 dec. 2020, 13:10
  • 3 932

Invata sa recunosti jobul ideal. Doar asa poti fi sigur ca lucrezi in locul potrivit sau ca jobul tau actual iti ofera mai putine lucruri decat meriti, de fapt. Un angajat care lucreaza 8 ore pe zi, de luni pana vineri, petrece cel putin 1.900 de ore pe an muncind. Multi angajati petrec, insa, cel putin 9 ore pe zi la locul de munca, la care se adauga una sau doua ore petrecute pe drumul de acasa la birou si de la birou acasa. Din moment ce peste o jumatate din timpul in care nu dormim este dedicat muncii, exista nenumarate motive pentru care ai nevoie de jobul ideal.

Ce trebuie sa urmaresti daca te angajezi pentru prima oara

Indiferent daca esti student sau daca tocmai ti-ai incheiat studiile, jobul ideal pentru tine, ca incepator, trebuie sa vina la pachet cu cateva aspecte foarte importante, conform brazen.com:

1. Experienta

La inceputul carierei tale, cel mai important lucru este acumularea experientei in domeniul in care doresti sa te specializezi. In plus, cu cat te specializezi in mai multe tipuri de activitati, cu atat paleta ta de optiuni se diversifica, iar tu vei avea, ulterior, o putere de negociere mai mare in fata potentialilor angajatori.

2. Posibilitatea de a avansa

La inceput, posibilitatea de a avansa in organigrama companiei ar putea sa nu te intereseze prea mult. Insa, cu cat lucrezi mai mult intr-un loc, cu atat iti vei dori mai multe lucruri de la companie si de la tine insuti. Posibilitatea de a avansa este unul dintre ele.

3. Mediul de lucru

Mediul de lucru reprezinta, de multe ori, diferenta dintre jobul ideal si locul de munca de care vrei sa fugi cu prima ocazie.

Daca primul tau job va intruni calitatile enumerate mai sus, vei pleca de acolo cu mult mai multe abilitati decat aveai atunci cand te-ai angajat, cu experienta, cu multe cunostinte in domeniul tau de activitate si cu incredere in fortele proprii, conform mydomaine.com.

Daca ai, deja, experienta in domeniul in care lucrezi si cauti in continuare jobul ideal, iata care sunt cele patru caracteristici pe care ar trebui sa le detina locul de munca perfect:

1. Salariul

Cu siguranta vei recunoaste un astfel de avantaj atunci cand isi va face simtita prezenta. Banii sunt principalul motiv pentru care lucram, iar daca te bazezi exclusiv pe banii pe care ii obtii de la locul de munca si nu ai surse alternative de venit, vei fi intotdeauna tentat sa alergi dupa un salariu mai mare.

2. Locatia

Locatia in care lucrezi este foarte importanta pentru tine. Evident, locul ideal este acasa, la biroul tau, in fata propriului calculator, sau foarte aproape de casa ta. Cu toate acestea, sansele sa lucrezi astfel sunt destul de mici, insa exista si alte locuri de munca unde spatiul pe care compania ti-l pune la dispozitie indeplineste toate standardele de calitate. Spre exemplu, cu siguranta ai prefera un salariu cu 10-15% mai mic pentru a nu lucra intr-o cladire veche, in conditii precare, ci intr-un astfel de parc de birouri.

3. Managerii

Stilul de management din cadrul unei companii este foarte important pentru satisfactia pe care o vei resimti la locul de munca. Inainte de a te angaja intr-o anumita companie, incearca sa afli cat mai multe informatii despre sefii pe care ii vei avea si despre atmosfera de la locul de munca.

4. Posibilitatea de a avansa

Lipsa posibilitatilor de avansare reprezinta unul dintre principalele motive pentru care oamenii renunta la un loc de munca in favoarea altuia, conform chron.com. Jobul ideal iti permite sa evoluezi atat pe orizontala, cat si pe verticala in cadrul organigramei. Indiferent cat de bine puncteaza o companie la capitolele salariu, locatie si management, lipsa oportunitatilor de dezvoltare si avantaje pentru angajati ii vor face pe acestia sa caute, mai devreme sau mai tarziu, un alt loc de munca.