Primul CV al lui Steve Jobs nu e impresionant, dar se vinde cu o avere

  • 3 apr. 2018, 16:37
  • 1 357
  • 1

Nu sunt puține licitațiile construite în jurul unor ”artefacte” din istoria Apple, dar CV-ul lui Steve Jobs din 1973 ar putea ajunge cea mai scumpă bucată de hârtie.

Înainte să se apuce de Apple împreună cu Steve Wozniak, Steve Jobs și-a căutat de lucru la mai multe companii din Palo Alto, California. Procesul respectiv s-a desfășurat la începutul anilor 70 și nu a fost neapărat unui încununat de succes. Pe de altă parte, nici CV-ul său de la acea vremea nu era unul impresionant.

Primul CV al lui Steve Jobs din 1973 se comercializează la această oră prin intermediul unei licitații online desfășurate pe RRAuction. Ești nevoit să-ți faci un cont pe respectiva pagină pentru a te înscrie la licitație. Prețul de start a fost 5000 de dolari, dar la momentul redactării acestui material, a sărit până la 55.000 de dolari. Licitația ar trebui să se încheie pe data de 15 martie.

Documentul este format dintr-o singură pagină de format A4 și include o serie de detalii interesante despre viața lui Steve Jobs de la acea vreme. Adresa trecută este Colegiul Reed, în cadrul căruia studia la acea vreme. Luând în calcul rolul important pe care l-a avut în dezvoltarea smartphone-urilor moderne, este un pic amuzantă lipsa unui număr de telefon pe CV.

În schimb, avea deja un carnet de conducere, chiar dacă nu se afla în posesia unui autoturism. La întrebarea ”Acces la transport”, a răspuns într-o manieră foarte interesantă cu afirmația ”Posibil, dar nu probabil”. Printre talentele sale, a simțit nevoie să menționeze o afinitate pentru design tehnologic în domeniul computerelor și calculatoarelor.

În documentul de mai jos scris de mână de Steve Jobs la vârsta de 18 ani se menționează foarte clar afinitatea sa pentru științe digitale și perioada în care a lucrat sub formă de internship la HP – Hewlett Packard. Nu este exclus ca stângăcia din spatele redactării acestui CV să-l fi ambiționat pe Steve Jobs să devină personalitatea influentă din domeniul tehnologic pe care o știm cu toții.