Oficial: 6 din 10 şcoli au ales modelul cu prezenţă a elevilor în sălile de clasă

  • 6 aug. 2020, 11:33
  • 1 410

Şase din zece şcoli din ţară sunt gata să primească elevi la întâi septembrie.

Administraţiile instituţiilor de educaţie au optat pentru desfăşurarea lecţiilor în regim normal cu respectarea regulilor sanitare, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Despre aceasta a anuţat, secretarul de stat de la Ministerul Educaţiei, Natalia Grâu, în cadrul unei audieri la Comisia parlamentară pentru educație. 

Potrivit ei, 808 şcoli din 1.249 au ales primul model de învăţare care pevede prezența fizică a elevilor la școală.

Între timp, secretarului general al ONU, Antonio Guterres declara că închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus reprezintă o catastrofă pentru tânăra generație. 

Potrivit lui, la mijlocul lui iulie, școlile erau închise în aproximativ 160 de ţări, fapt care a afectat peste un miliard de elevi. 

Guterres consideră că învățământul online nu a fost eficient și recomandă readucerea cât mai rapidă a elevilor în clase.

Despre redeschiderea şcolilor pe timp de pandemie şi cât pregătite sunt acestea să reacţioneze la situaţie epidemiologică din ţară, discutăm cu Natalia Grâu, secretar de stat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ion Dolganiuc, primarul satului Colibasi, raionul Cahul, Angela Cutasevici, viceprimar al Capitalei, Valentina Tonu, șefa Direcției Învățămînt Hâncești, şi Victor Pântea, profesor universitar la Catedra Boli Infecţioase USMF.