Îți schimbi jobul și prietenii, dar cele mai multe beneficii le vei avea dacă îți vei schimba modul de a gândi

  • 24 mai 2017, 13:38
  • 754

Care crezi că e cel mai puternic lucru din lume? Dar ce ai zice dacă ți-am spune că deja îl ai? Ideea e că toți ne-am născut cu el, însă nu toți îl folosim la capacitate maximă. N-ați ghicit despre ce e vorba? Ei bine, e vorba de creier. De fapt, de minte. 

Te-ai gândit la câte lucruri schimbi în decursul vieții? Iată câteva exemple evidente, potrivit Business Insider:

- coafura
- adresa
- jobul
- garderoba
- iubitul/a
- prietenii
- salariul
- atitudinea
- comportamentul.

Și lista poate continua. Însă te-ai gândit cum ar fi dacă ți-ai schimba modul de a gândi în așa fel încât să nu mai faci aceleași greșeli iar și iar?

Iată câteva moduri în care ai putea să faci asta:

1. Fii propriul tău critic

Mel Robbins, scriitor și speaker motivațional, a menționat în cadrul unui discurs TEDx San Francisco că probabilitatea ca tu să te naști este de una la 400 de trilioane, potrivit oamenilor de știință. Asta înseamnă că ești construit în așa fel încât să reușești în viață, să ai un nivel ridicat de stimă față de tine și să te respecți pe tine ca persoană.

TU eși un om extraordinar. Unic. Destinat să aibă succes. Nu a mai existat și nici nu o sa mai exstea ltul ca tine în toată istoria omenirii. Îți dai seama de acest lucru? Ai capacități și abilități extraordinare, unele dintre ele fiind latente, deci e de datoria să le descoperi și să le folosești în așa fel încât să îți îndeplinești toate visele.

Esența e că însăși existența ta e un miracol. Așa că fiecare dintre noi ar trebui să îndepărtăm lucrurile negative din viețile noastre și să ne axăm pe câtde minunați suntem.

2. Ridică ștacheta

Care e diferența între ceva ce ar trebui să faci și ceva ce ești nevoit neapărat să faci? Speaker-ul motivațional Jim Rohn atrage atenția că lucrurile care sunt ușor de făcut pot fi, de asemenea, deloc ușor de făcut. Cu alte cuvinte, lucrurile pe care ar trebui să le faci sunt cele care nu sunt ușor de făcut. Ar trebui să te apuci de sală, dar nu o faci. Ar trebui sa mănănci mai sănătos, dar nu o faci.

Însă atunci când ești obligat să faci un anumit lucru, să zicem că viața ta depinde de asta, atunci se produce o schimbare în mentalitate. Astfel, dacă medicul îți spune să renunți la fast-food dacă vrei să ai o viață îndelungată, atunci cel mai probabil vei face acest lucru.

Așa că ideea e să schimbi ”ar trebui” cu ”sunt obligat să”, ca și când viața ta ar depinde de fiecare schimbare în parte.

3. Cei care sunt apreciați de public s-au antrenat mult în privat

Scriitorul Brendon Burcard susține că trebuie să exersezi mereu ca sa devii foarte bun. Fără a repeta și a practica zi de zi, nu ai cum sa fii bun la ceva, iar a-ți îmbunătăți capacitățile ar trebui sa fie ceva 7 zile din 7.