Într-un liceu din Ialoveni va fi instalat un lift, deși clădirea are 3 etaje. O parte din bani, alocați din bugetul școlii

  • 14 dec. 2017, 14:24
  • 537

Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni intenționează să instaleze un ascensor în instituția de învățământ. În Buletinul Achizițiilor Publice a fost publicat un anunț de cerere a ofertelor de prețuri pentru companiile abilitate.

Contactată de Bani.md, directoarea liceului Vera Bălan menționează că, deși clădirea liceului are 3 etaje, liftul este necesar instituției, întrucât aici își fac studiile 26 de copii din cadrul Centrului de Unitate Incluzivă.

„Opt copii sunt în cărucioare, iar 6 copii se deplasează foarte greu, fie cu sprijinul unui adult, fie cu premergătoare, fie de sine stătător, însă foarte greu”, explică Vera Bălan.

Luni, 11 decembrie, a fost ultima zi în care agenții economici puteau să înainteze oferte de prețuri pentru achiziția respectivă.

„În total avem 4 oferte din partea unor companii atestate în domeniu și ne bucură că este interes și au participat. Urmează analiza setului de acte, avem și sprijinul Consiliului raional pentru planificarea construcției”, spune directoarea liceului.

Valoarea estimativă a achiziției și lucrărilor de instalare a ascensorului se ridică la peste 578.000 de lei, adică aproximativ 28.300 de euro.