De ultimă oră! Google Maps oferă acum suport pentru limba română

  • 4 apr. 2018, 16:24
  • 973

Google a anunțat oficial că au fost incluse 39 de noi limbi în Google Maps. De acum, sistemul de navigare poate pronunța adresele corect și nu mai există accente imposibil de recunoscut.

Poate fi de-a dreptul dureros să auzi GPS-ul pronunțând  incorect numele orașelor și străzilor. Desigur îți poți da seama despre ce anume este vorba, însă când navighezi și în același timp conduci – de exemplu – nu e nevoie de sarcini suplimentare. Google a anunțat recent că serviciul lor de hărți va suporta 39 de noi limbi, inclusiv limba română.

Cei care până acum nu au utilizat serviciul datorită indisponibilității unor limbi, pot să încerce acum cea mai complexă hartă disponibilă în prezent.

Iată declarația oficială a Google:

Acum paisprezece ani, Google Maps arăta cu totul diferit și era disponibilă exclusiv în engleză. Derulând rapid evenimentele până astăzi, acum există peste 1 miliard de oameni care utilizează Google Maps pentru a descoperi locuri noi, a găsi cele mai bune rute pentru mașini, bicicliști sau pietoni și pentru a face ca lucrurile să meargă bine în lumea reală.

Astăzi, facem Google Maps și mai util, adăugând 39 de noi limbi — vorbite de un număr estimat de 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume: afrikaans, albaneza, amharică, armeniană, azerbaidjană, bosniacă, birmaneză, croată, cehă, daneză, estoniană, filipineză, finlandeză, georgiană, ebraică, islandeză, indoneziană, kazahă, khmeră, kirghiză, laoțiană, letonă, lituaniană, macedoneană, malaieză, mongolă, norvegiană, persană, română, sârbă, slovacă, slovenă, swahili, suedeză, turcă, ucraineană, uzbecă, vietnameză și zulu.