Care sunt abilitățile esențiale, ce trebuie căpătate până la 18 ani?

  • 15 nov. 2016, 15:02
  • 820

În cazul în care viitoarea generație vrea să se încadreze și să dezvolte o lume de succes, tinerii vor avea nevoie să dispună de câteva abilități esențiale.

Jillian Bayor, fondator și CEO al școlii de afaceri MBA Ivy League, este în permanentă căutare de viitori lideri mondiali. Potrivit lui Bayor, tinerii trebuie să devină lideri de opinie în domeniile lor, unii vor deveni autori, alții vor deveni oameni de știință. Toți însă trebuie să împingă societatea înainte.

Astfel, Bayor a specificat pentru Business Insider, care sunt calitățile și abilitățile esențiale pe care trebuie să le capete un tânăr până la vârsta de 18 ani:

ABILITATEA DE A GESTIONA BANI

"Sunt convins că studenții ar trebui să fie „isteți”  din punct de vedere financiar, chiar înainte de a ajunge la colegiu sau, cel puțin, să știe câte ceva despre gestionarea banilor, spune Baylor.

Expertul explică acest lucru prin faptul că, pentru mulți studenți, perioada liceului sau a studenției este prima în care controlează finanțe, iar rigorile academice le-ar putea distrage atenția de la a face acest lucru în mod eficient.

Pentru a gestiona mai bine banii lor, Bayor spune că studenții ar trebui să știe cum să creeze un buget, să trăiască în limita mijloacelor lor, și să nu acumuleze datorii pe cardul de credit.

ABILITATEA DE GESTIONARE A TIMPULUI

Elevii trebuie să știe cum să-și echilibreze timpul, să fie pe deplin auto-motivați și să-și structureze timpul astfel încât să facă posibilă îndeplinirea efectivă a obiectivelor și executarea misiunilor. "Succesul tău se bazează pe tine și doar pe tine”, spune Bayor.

ABILITĂȚI DE REZOLVARE A CONFLICTELOR

Bayor spune că orice tânăr de 18 ani, ar trebui să fie în măsură să rezolve sau să negocieze un conflict într-un mod sănătos.

"O mulțime de studenți se întâlnesc cu primeleconflicte încă din anii de liceu sau anii de studenție. Cât d efericiți se simt tinerii epinde mult de felul în care aceștia ăși rezolvă problemele și conflictele.

ABILITATEA DE A RAMÂNE POZITIV

Bayor spune că, cel mai important, elevii trebuie să știe cum să mențină o perspectivă sănătoasă asupra vieții.

Viața poate părea  stresantă, însă tinerii trebuie să aibă resurse interioară pentru a vedea lucrurile într-un mod realist - să înțeleagă că o singură notă proastă la un test nu este cel mai grav lucru - și că nu trebuie să fie perfecți ca să reușească acest lucru.