Anul acesta, în Capitală sunt mai puţini liceeni

  • 10 sept. 2018, 16:02
  • 446

Anul acesta, în Capitală sunt mai puţini liceeni. Despre aceasta a comunicat Şefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport Rodica Guţu în cadrul şedinţei de la Primărie. Astfel, doar 42 de licee din Capitală vor activa conform regulamentului cu două clase de liceu formate.

„Natalitatea scăzută, dar mai mult lipsa interesului pentru treapta liceală diminuează numărul de clase şi elevi la treapta liceală. Numărul instituţiilor de învăţământ secundar cu sold negativ s-a majorat de la 31 de instituţii de învăţământ în 2015, la 73 în anul curent de studii”, a comunicat şefa DGETS, Rodica Guţu.

Cu o singură clasă de liceu vor activa în acest an 31 instituţii de învăţământ, zece din suburbii şi 21 din Capitală, cu aproximativ 20 de licee mai mult decât anul trecut. În clasa a X-a s-au înscris în acest an aproximativ 4.500 de elevi. Conform regulamentului, o instituţie de învăţământ îşi poate pierde statutul de liceu, dacă timp de trei ani consecutivi înregistrează un număr insuficient de elevi pentru a deschide două clase de-a X-a.