14 motive pentru care merită să înveți mai multe limbi străine

  • 30 nov. 2016, 18:08
  • 3 183

Cunoașterea limbilor străine reprezintă un avantaj pe piața muncii. Sunt foarte multe companii care impun în procesul de selecție a candidaților cunoașterea unei anumite limbi străine, sau chiar a mai multor limbi străine.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care își rezumă cunoștințele de limbi străine la ce au învățat în școala generală și în liceu și nu se mai preocupă să acumuleze noi cunoștințe.

Dacă te numeri printre aceste persoane, Andreea, din echipa noastră de la Webhelp București, își propune să îți stimuleze pofta de a învăța o nouă limbă străină și de a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba străină pe care o cunoști cel mai bine.

Iată, mai jos, 14 motive pentru care merită să înveți mai multe limbi străine:

1. Valoarea ta pe piața muncii crește direct proporțional cu numărul de limbi străine pe care le cunoști și cu nivelul de cunoaștere.
2. Învățarea limbilor străine îți dezvoltă abilitățile analitice.
3. Atunci când cunoști mai multe limbi străine, este cu mult mai ușor și mai plăcut să călătorești în străinătate.
4. Studierea unei alte limbi îți stimulează creativitatea.
5. Învățarea unei limbi străine îmbunătățește memoria și stimulează activitatea creierului.
6. Îți permite să participi mai intens în această lume multiculturală a prezentului.
7. Poți lucra pentru angajatori din afara țării.
8. Cunoașterea unei limbi străine te ajută să înțelegi alte culturi.
9. De asemenea, cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât ai un acces mai mare la informații din toate domeniile în limba respectivă.
10. Îți poți face prieteni din alte țări cu care să poți discuta direct, fără traducător.
11. De asemenea, cunoscând bine o altă limbă și cultură, ai ocazia să devii mai tolerant.
12. Dobândești o perspectivă din exterior asupra propriei tale culturi.
13. Cunoașterea unor limbi străine îți cresc nivelul de încredere în sine, căci sunt niște cunoștințe pe care le-ai dobândit deja și care te reprezintă.
14. De asemenea, te poate ajuta să-ți schimbi domeniul de activitate, dacă îți dorești acest lucru, oferindu-ți o paletă mai largă de oportunități.

Cel mai important motiv care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toți cei care doresc să câștige mai mult ține de oportunitățile pe care ți le oferă cunoașterea mai multor limbi străine, a mai multor culturi și a mai multor persoane care te pot ajuta în drumul tău către succes.