Program de Stagiu Legislativ în SUA. Se pot înscrie tinerii care cunosc legislația Republicii Moldova

  • 26 oct. 2017, 15:59
  • 677

Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional din Moldova anunță înscrierea la programul Professional Fellows (Programul de Stagiu Legislativ în SUA). Pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, care activează în domeniul administrației publice, drept, ONG-uri și societate civilă din Republica Moldova. Cei care doresc să se înscrie trebuie să cunoască limba engleză la nivel intermediar și să fie competenți în materie de legislație a Republicii Moldova.

Programul este sponsorizat de către Departamentul de Stat din SUA și oferă un stagiu legislativ într-o instituție publică de stat sau într-un  ONG din SUA, timp de 5-6 săptămâni.

Organizatorii acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, bursă lunară care acoperă cheltuielile de bază și cele legate de sesiunile de orientare din Washington.

Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL și interviul final în limba engleză.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 13 noiembrie.