Părinții din capitală au fost informați despre metoda electronică de a înscrie copilul în clasa întâi

  • 5 apr. 2019, 18:25
  • 745

Părinții din capitală au fost informați despre metoda electronică de a înscrie copilul în clasa întâi

Managerii de proiect Olga Bostan și Alexandra Granici au fost la Știrile Dimineții Canal 3 și au explicat modul în care funcționează platforma escoala.chisinau.md, dar și care sunt avantajele acesteia atât pentru părinți, cât și pentru autorități. 

Proiectul a fost realizat la inițiativa primăriei și a DGETS și urmărește ca procesul de admitere să fie unul transparent și lipsit corupție.

Cu ajutorul acestei platforme, părinții au acces la informații despre școala,  pot vedea rândul, numărul copiilor înscriși, dotările pe care le are instituția și alte informații utile, fără să formeze cozi la ușile directorilor de instituții. 

Pentru a depune o cerere, părinții trebuie să se înregistreze pe site cu ajutorul adresei de email, apoi să aleagă instituția în care copilul urmează sa fie înscris. 

Următorul pas este să completeze o cerere în care să precizeze limba de instruire, IDNP, localitatea, adresa de domiciliu și grădinița absolvită. La formular, părintele va anexa copia buletinului său de identitatea și copia certificatului de naștere al copilului.

După înregistrare, părinții vor putea urmări pe site care este statutul cererii. 

Cererile vor fi examinate de către directori, în ordinea în care au fost depuse,  iar părinții vor primi înștiințări în cazul în care solicitarea nu corespunde adresei, nu au fost anexate toate actele necesare sau nu mai sunt locuri disponibile.

Părinților li se acordă dreptul de a raporta orice abuz. Nerespectarea rândului și a procedurilor legale vor fi vizibile în sistem, iar directorii care vor încălca metodologia de înscriere vor fi sancționați.