Nail Artista Lilia Stefoglo: „Unghiile sunt al doilea detaliu pe care oamenii îl observă!”

  • 12 oct. 2016, 17:00
  • 2 350

Lilia, povestiți-ne de cât timp practicați manichiura și cine sunt profesorii de la care ați învățat această meserie. –

Istoria acestei „povești de iubire” se trage din fragedă copilărie. Activitatea mea poate fi numită cu greu drept vocație sau job. Henry Ford spunea că trebuie să procedezi astfel, încât pasiunea să-ți aducă bani și astfel, nu vei fi nevoit să muncești nicio zi. Viața mea funcționează exact după același scenariu. Dacă ați fi văzut-o pe acea fată care își cheltuia ultimii bani de buzunar pentru un set de îngrijire a manichiurii! Și nu contează absolut deloc că în acea lădiță aurie se ascundeau nu bogății, ci oje, periuțe și alte obiecte simple. În lumea mea, eu eram ca o zână care ținea în mâini bagheta magică. (Vă destăinui un secret: eu și acum mă mai simt astfel). Prin probe și greșeli, am început să deprind această măiestrie, iar recompensa mea consta doar din privirile uimite ale prietenelor mele. Asta se întâmplă și în prezent: abordez mereu noi orizonturi și le propun clientelor mele cele mai actuale tendințe din acest domeniu.

Cât de important este ca o femeie să aibă mereu unghiile îngrijite? 

Am înțeles încă din copilărie că aspectul unghiilor este decisiv pentru ținuta unei femei. De fapt, unghiile erau primul detaliu care îmi atrăgea atenția la o femeie, pe la vârsta de 10 ani. Cred că această percepție a devenit una biologică!

Care e misiunea Nail Art-ului?

Consider că meseria mea este o misiune și pentru că frumusețea va salva lumea, le îndemn pe fetele, tinerele, femeile și bunicile din salonul meu, să participe la salvarea lumii. Munca mea se face prin respectarea armoniei și a firescului. Natura nu suportă lucrurile de prisos – aceasta e Regula mea de Aur. Mâinile femeii sunt primul detaliu pe care îl reținem încă din copilărie; ele ne-au hrănit, ne-au iubit, ne-au mângâiat, iar acest model de feminitate este punctul meu de sprijin.

Ce manichiură este recomandată pentru mireasa anului 2015? 

Indiferent dacă abordăm anul 2015 sau 2025, mireasa trebuie să fei un simbol al curățeniei și al frumuseții. Abordarea clasică este cea mai recomandată. În ținuta miresei, mâinile reprezintă punctul de pornire al întregului tablou. Recomandăm nuanțele deschise și variațiile gamei cromatice deschise. Pentru a adăuga eleganță, unghiile pot fi decorate și cu cristale Swarowski.

Între gel și oja cu gel, ce recomandați cel mai mult? Prin ce este dăunătoare procedura de aplicare a gelului?

Lucrez și cu ambele tipuri de materiale, pentru că baza se face în mod identic pentru ambele. Dacă am aborda daunele aduse de una sau cealaltă, să ne amintim că nici vopseaua de păr nu e făcută doar din vitamine. Contează dacă clientei îi place aspectul natural al unghiei. Oja cu gel are nevoie de atenție suplimentară: proceduri de corecție de cel puțin două ori pe lună, pentru că structura sa chimică este mai sensibilă și mai capricioasă la factorii de mediu (umiditate, presiune ș.a.). Gelul nu solicită la fel de multă atenție și se fixează perfect, dacă este aplicat conform tuturor regulilor.

Ce trebuie să facem, pentru regenerarea mai ușoară a unghiilor care au trecut prin aplicații cu gel?

Sunt întrebată deseori despre acest lucru. Pentru a trage concluzii corecte despre gradul de afectare a unghiei, recomand creșterea în totalitate a unghiei noi și anume după asta – concluziile de rigoare. Indiferent dacă e vorba de gel sau oja cu gel, unghia oricum este șlefuită foarte bine. Dacă unghia deja crescută dă semne că este afectată (am întâlnit asta foarte rar), veți avea nevoie de o abordare individuală.

Recomandați-ne niște ingrediente care ajută la întărirea unghiilor. 

Rețeta mea universală pentru îngrijirea unghiilor constă în vizitele regulate la salon.

De ce anume printul floral este atât de actual în acest sezon? 

Photo-designul cu adevărat devine tot mai popular în industria înfrumusețării unghiilor, pentru că lansează noi posibilități și ne economisește timpul. Într-un secol rapid ca cel actual, o asemenea formulă e sortită să aibă succes. Și totuși, indiferent de atuurile acestui imprimeu, eu prefer întotdeauna decorul pictat hand made. Deși este foarte solicitant pentru artist, a munci cu mâna înseamnă a-ți depune sufletul, iar concurența nu-și are locul aici.

De unde se trage tendința de a accentua degetul inelar și cel mare cu un anumit desen sau culoare?

Încă din vremuri străvechi, oamenii au atras o atenție deosebită degetului inelar, care este legat de artera ce duce spre inimă. Anume din acest considerent verighetele se poartă pe degetul repectiv. Dacă veți analiza foarte atent portretele lui Iisus Hristos de pe icoane, veți observa că la mâna dreaptă, El avea lipit degetul inelar de cel arătător. Acest gest simboliza faptul că Dumnezeu (degetul mare) este Iubire (degetul inelar). Firile sensibile și oamenii din Artă preferă să-și accentueze inelarul cu inele. Este evidentă această pornire, de aceea abordez cu înțelegere o asemenea solicitare din partea clientei, alegând accentul cromatic corespunzător.

IMG_0486

Ce manichiură recomandați pentru o femeie care se pregătește de un interviu de angajare? 

Indiferent dacă aveți unghii lungi sau scurte, acestea trebuie să fie îngrijite. Unghiile sunt al doilea detaliu pe care oamenii îl observă la fiecare dintre noi, după chip. Asigurați-vă că unghiile voastre posedă o formă corectă, cuticule îngrijite, iar sub unghii, locul este curat. Optați pentru o ojă de culoare neutră. Culoarea roșie este potrivită dacă încercați să obțineți un job într-o agenție de publicitate și nu într-una juridică. Elementul esențial al ținutei unei femei este zâmbetul. Aveți grijă ca dinții să fie perfect albi și ca zâmbetul vostru să fie sincer. Veți reuși.

Apreciați manichiura unei vedete anume? 

Prefer să nu apreciez și să dau note pentru preferințele altor oameni. Fiecare om este diferit și vede frumusețea într-un fel anume. Exteriorul nostru poate comunica multe despre ceea ce purtăm în interior. Le recomand tinerelor femei să-și accentueze individualitatea prin felul în care au grijă de unghiile lor și să nu plagieze preferințele și tendințele unei anumite vedete!

Curiozitate: de unde se trage denumirea „Lika Nails”? 

Denumirea hobby-ului meu constă din inițiala prenumelui meu și ale fiicelor mele: Li (Lilia) k(Kira) a(Arina) (Nails).

Lilia, vă mulțumim pentru timpul investit în acest interviu și vă urăm succese!