Lecții pe timp de carantină: Profesorii, implicaţi în elaborarea lecţiilor virtuale

  • 20 mar. 2020, 14:01
  • 763

Programul şcolar continuă chiar şi în perioada carantinei. Profesorii din Chișinău, de exemplu, sunt implicaţi acum în elaborarea lecţiilor virtuale conform curricumului şcolar la toate disciplinele.

Lecţiile înregistrate vor fi plasate pe o platformă online astfel încât să fie accesibile atât pentru dascăli cât şi pentru elevi, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Deși întâmpină încă multe dificultăți, profesorii se bucură că nu sunt nevoiți să întrerupă procesul de studii.

Cristina Cernei, profesoară de limbă engleză la Liceul teoretic ''Onisifor Ghibu'' din Capitală, explică tema, rezolvă diferite exerciți și verifică temele pentru acasă prin Viber.

''Elevul să poată să asculte, să repete, să aibă interacţiune cu profesorul prin exerciţii. În video m-am oprit şi am spus opriţi video aici şi citiţi textul. Astfel, da un feedback profesorului'', a spus profesoara de limba engleză, Cristina Cernei.

Iar Liliana Inderiţă, profesoară la liceul de Limbi Moderne şi Management, spune că face lecții pentru prima oară în asemenea format, dar copiii cunosc bine noile tehnologii, aşa că îi este ușor să comunice.

''Ceea ce văd eu pozitiv în toată treaba asta este că ne-a motivat pe noi profesorii, ne-a mobilizat ca să vedem că instruirea poate avea loc şi altfel", a spus profesoara de limba engleză, Liliana Inderiță.

Sala unde se înregistrează orele este dotată cu o cameră de luat vederi şi o tablă interactivă.Profesorii care predau lecţii online au mai avut experienţă de lucru cu mediul online.

''Primăria va încuraja profesorii să respecte acelaşi orar pe care îl au copii deja prestabilit la început de an. Primele înregistrări vor fi făcute pentru disciplinele de bază, dar vom găsi posibilitate şi celelalte discipline ca re vizează educaţia spre exemplu educaţia fizică'', a comunicat viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici.

În total vor fi încadraţi aproximativ 100 de profesori care vor preda lecţii pe această platformă online.