La Cahul a fost inaugurat un Centru de Ghidare în Carieră

  • 23 sept. 2016, 17:48
  • 1 130

La Cahul a fost inaugurat joi un Centru de Ghidare în Carieră, grație parteneriatului dintre Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ministerul Educației și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri. Centrul urmează să ofere servicii de informare, consiliere și ghidare în carieră pentru a eficientiza procesul de integrare socio – economică și educațională a cetățenilor.

Astfel, beneficiarii Centrului vor fi elevii, tinerii și persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în vederea explorării oportunităților pe piața forței de muncă, diversității profesiilor/meseriilor, evaluarea propriilor aptitudini și capacități profesionale, precum și ghidarea profesională în vederea integrării socio-economice de succes.

”Deschiderea Centrului de Ghidare în Carieră în raionul Cahul va contribui mult la identificarea oportunităţilor de integrare educațională și profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a elevilor din gimnazii, licee, a tinerilor, la sporirea gradului de angajare în câmpul muncii a acestora, la prevenirea șomajului, ceea ce se prevede și obiectivul principal al Centrului: oferirea serviciilor de informare, consiliere și ghidare în carieră în vederea eficientizării procesului de integrare socio-economică și educațională a clienților”, a menționat directorul Agenței pentru Ocuparea Forței de Muncă, Raisa Dogaru.

Proiectul este în concordanţă cu prevederile Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica  Moldova - Uniunea Europeană pentru anii 2014-2016, capitolele privind Ocuparea Forței de Muncă, politica socială și egalitatea de șanse și Cooperarea în materie de învățământ, formare, multilingvism, tineret și sport și în contextul derulării activităților în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră” (REVOCC), finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).

Primul Centru de Ghidare în Carieră a fost inaugurat la data de 5 aprilie curent, în mun. Chișinău, sediul Secției pentru Ocuparea Forței de Muncă sectorul Botanica. Tot în luna septembrie este preconizată și deschiderea celui de-al III-lea Centru de Ghidare în Carieră regional, în incinta Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă a raionului Soroca. 

Doritorii de a beneficia de consultanță și orientare în carieră se pot adresa la sediul Centrului de Ghidare în Carieră din  raionul Cahul, str. Ștefan cel Mare, 15.