Cele mai ciudate legi pentru departamentul de Resurse Umane din SUA

  • 30 iun. 2017, 11:47
  • 897

Suntem obisnuiti deja cu legislatie ciudata, ba chiar absurda a multor tari precum Arabia Saudita sau Koreea de Nord. In general, zona asiatica ni se pare ciudata, fie din cauza legislatiei, fie din cauza  absentei ei. In Egipt, spre exemplu, nu exista legislatie rutiera. Acest aspect poate ruina o vizita in Cairo, datorita blocajelor din trafic. Insa chiar si in tarile in care legislatia pare bine pusa la punct, exista legi ciudate sau absurde. Lucru nu chiar anormal avand in vedere ca exista atatea si atatea reglementari, coduri de jurisprudenta si asa mai departe.

Un avantaj si dezavantaj al Statelor Unite ale Americii este divizarea sa in mai multe state. Desi toate se supun aceleiasi constitutii, fiecare stat are reglementarile sale legislative. Asadar, pot aparea mai multe legi ciudate, in functie de statul in care esti.

1. CLAUZA DE NECONCURENTA DIN DAKOTA DE NORD

In Dakota de Nord, clauza de neconcurenta nu se aplica angajatilor. Aceasta poate exista doar intre parteneri de afaceri sau intre cumparatorul si vanzatorul unei afaceri.

2. LEGEA SALARIZARII IN CALIFORNIA SI INDIANA

  • In California, contractele de munca pot fi destul de greu de facut, pentru ca legea salarizarii este diferita fata de oricare alt stat. Dupa 8 ore de munca, angajatii incep sa fie platiti cat pentru o zii si jumatate de munca. De asemenea, daca un angajat lucreaza mai mult 12 ore pe zi sau lucreaza a saptea zi consecutiva intr-o saptamna, are dreptul la salariu dublu.
  • In Indiana este aproape imposibil sa reduci venitul angajatului. Una dintre cauzele principale este faptul ca angajatul nu doar ca trebuie sa fie de acord cu acest lucru, insa trebuie sa semneze un contract legal prin care accepta masura. In plus, reducerea salariului se poate face doar pentru incalcarea unor legi interne declarate. In orice caz, exista si un revers al medaliei. Daca un angajat incalca una dintre reguli, trebuie sa plateasca de 3 ori pretul normal al daunelor provocate, plus onorariul avocatilor.

3. LEGEA ARMELOR IN FLORIDA

In Florida angajatii pot aduce arme la locul de munca, cu conditia ca acestea sa fie lasate in masina. Legea „armelor de foc la munca” spune ca angajatorii nu pot impune angajatilor sau clientilor sa nu fie in posesia armei pe care o detin legal, daca aceasta ramane in masina.