Cele mai bune invenții ale anului. Ministerul Agriculturii a premiat 13 companii

  • 24 mai 2017, 13:16
  • 1 888

Sunt inventivi, iar pentru asta au fost premiați. Ministerul Agriculturii a desemnat câștigătorii „Noutatea Anului-2017” la trei categorii.

La categoria „Maşini şi utilaje pentru industria alimentară şi de prelucrare” s-au oferit zece premii. Trofee de aur au fost oferite pentru crearea unui cuptor rotativ cu convecție  de către „RODALS” S.R.L.. Cu locul întâi s-a ales și „BONGARD” S.A.S, pentru un sugelator performant. Iar „TILUANA” S.R.L. a fost remarcată pentru cuptorul cu aburi GIORIK. Pe lângă trofee și diplome, Ministerul Agriculturii a oferit și premii bănești în valoare de până la 1500 de lei.

Experții au analizat și noile „Mașini și utilaje pentru întreprinderile din alimentația publică”. La această categorie, premiate au fost un blender, un aparat de cafea și un sistem integrat de comerț.

Ministerul Agriculturii a oferit trofee și pentru cele mai inventive utilaje de ambalare. La această categorie, marele câștigător a fost „LA CRAMA”, pentru complexul de ambalare a mini-vinificației.

Toate inovațiile au putut fi admirate la expozițiile „Food Technology” și „Packing. Depot”. Experții au analizat 19 cele mai interesante inovații din domeniul agriculturii.