Al treilea Centru de Ghidare în Carieră din țară se deschide MÂINE la Soroca

  • 26 sept. 2016, 15:32
  • 1 108

Cel de-al treilea Centru de Ghidare în Carieră din Republica Moldova se deschide mâine la Soroca. De serviciile acestuia urmează să beneficieze elevii, tinerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în vederea explorării oportunităţilor pe piaţa forţei de muncă, diversităţii profesiilor/meseriilor, evaluarea propriilor aptitudini şi capacităţi profesionale, precum şi ghidarea profesională în vederea integrării socio-economice de succes.

Evenimentul este organizat în contextul derulării activităţilor în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră” (REVOCC), finanţat de către Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

La evenimentul de lansare vor participa reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Educaţiei, Departamentului Dezvoltare al Ministerului Federal Austriac pentru Europa, Agenţiei Austriece de Dezvoltare, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, Centrului pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri, instituţiilor de învăţămînt din raionul Soroca, agenţilor economici, altor instituţii şi parteneri. 

Primul Centru de Ghidare în Carieră a fost inaugurat la data de 5 aprilie curent, în mun. Chişinău, sediul Secţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă sectorul Botanica. Tot în luna septembrie s-a deschis cel de-al doilea Centru de Ghidare în Carieră în raionul Cahul, în incinta Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a raionului Cahul. 

Acestea vor furniza gratuit servicii de orientare profesională, ghidare si proiectare a carierei în cele 3 regiuni ale ţării: centru, nord şi sud.