6 trăsături psihologice ale celor mai bogaţi oameni, care îi diferenţiază de restul

  • 14 apr. 2017, 16:57
  • 4 036

E adevărat că cei mai bogaţi oameni din lume gândesc diferit faţă de restul, însă un studiu arată că e vorba de mult mai mult: există diferenţe foarte mari, de ordin psihologic, între cei care posedă o avere foarte mare şi ceilalţi. 

Cercetarea de piaţă a fost derulată de psihologul financiar Bradley Klontz, care a ajuns la concluzia că bogaţii abordează diferit problemele comparativ cu restul.

În cadrul studiului au fost intervievaţi 1.096 de americani cu un venit anual de cel puţin 370.000 de dolari şi/sau au o avere estimată la cel puţin 2,5 milioane de dolari.

Concluzia a fost că bogaţii au câteva trăsături psihice şi comportamentale distincte, care îi diferenţieză de „marea masă”.

Iată câteva dintre ele, prezentate de Business Insider:

Bogaţii nu consideră că banul e "ochiul dracului"

Oamenii înstăriţi nu cred că banii au o influenţă nefastă asupra lor. De asemenea, nu sunt de părere că să trăieşti modest e o virtute şi nu simt că nu merită avuţia strânsă.

Deţin controlul

Bogaţii nu prea se simt neputincioşi atunci când dau de greu, işi asumă responsabilitatea pentru acţiunile lor şi sunt mai încrezători în forţele şi abilităţile proprii.

Sunt motivaţi de bani şi pasiune

Spre deosebire de restul lumii, bogaţii vor să aibă succes pentru a-şi creşte averea şi pentru a-şi urma pasiunile.

Bogaţii nu prea se sabotează singuri

Oamenii înstăriţi nu prea au obiceiuri financiare proaste şi sunt mai puţin predispuşi să cheltuie compulsiv sau să parieze excesiv, aşa că se pot încadra într-un anumit buget mult mai uşor decât cei cu o situaţie financiară mai proastă.

Sunt siguri că aleg cele mai bune investiţii

Studiul arată că bogaţii consideră că iau cele mai bune decizii legate de investirea banilor. Dar asta nu le asigură succesul, căci mulţi dintre ei au mărturisit că au facut şi erori, însă cel mai important lucru e că au învăţat din ele.

Mantra

Bogaţii consideră că averea trebuie agonisită, nu cheltuită. În plus, ei consideră că e nepoliticos să vorbeşti despre bani.