5 citate remarcabile ale lui Steve Jobs care îți vor schimba stilul de viață

  • 22 mai 2017, 17:39
  • 2 959
  • 1

Un băiat simplu din San Francisco a reușit să devină sinonim cu inovația în tehnologie. Este vorba despre Steve Jobs, fondatorul Apple, cel care a crezut în rolul inovației în orice domeniu al vieții.

Astăzi, Steve Jobs este o adevărată sursă de inspirație pentru cei care au rămas în urma lui, dar în special pentru generația de tineri.

Iată câteva citate din discursurile și scrierile lui Steve Jobs care îți pot schimba total stilul de viață:

1. Lucrurile mele preferate în viață nu costă niciun ban. Este cât se poate de clar că cea mai prețioasă resursă pe care o avem este timpul.

Așa este, oricâți bani ai avea, nu vei putea cumpăra cu ei fericirea adevărată. Într-adevăr, poți achiziționa obiecte materiale, proprietăți, chiar și o viață luxoasă, însă nimic nu îți garantează că vei avea parte de o viață împlinită și fericită. Steve Jobs însuși iubea foarte mult natura și, într-adevăr, nu te costă nimic să mergi într-un loc unde să te simți parte din natură. De aceea, timpul este mai prețios decât banii și, dacă îți dorești să ai succes, folosește-ți timpul în cel mai eficient mod.

2. „Uneori, în timp ce inovezi, faci greșeli. Cel mai bine este să le accepți rapid și să mergi mai departe îmbunătățind alte inovații.”

Suntem oameni și nu putem face lucrurile perfect. De aceea, acceptă că greșelile fac parte din viață. Cu toții facem greșeli, însă unele persoane refuză să accepte că au greșit, astfel întârziindu-și dezvoltarea. Însă, dacă îți accepți rapid greșeala, vei găsi o modalitate de a o depăși.

3. „Singura cale ca să faci ceva extraordinar este să iubești ceea ce faci.”

Atunci când simți o adevărată pasiune pentru ceea ce faci, poți realiza ceea ce alții nu pot. Sunt foarte multe persoane care se mulțumesc cu ceea ce au. Însă, dacă îți dorești să ai realizări deosebite, nu înceta niciodată să-ți dorești mai mult.

4. „Să ai curajul să îți urmezi inima și intuiția. Cumva, ele știu ce îți dorești să devii cu adevărat.”

În orice domeniu al vieții, inclusiv în carieră, inima ta știe care este cea mai bună decizie pe care o poți lua. Însă, mulți oameni nu sunt obișnuiți să-și asculte intuiția și ajung să ia decizii care nu îi fac fericiți.

5. „Oamenii care sunt suficient de nebuni ca să creadă că pot schimba lumea sunt și cei care o fac.”

Atâta timp cât ești entuziasmat de jobul tău, de ceea ce faci și de valoarea pe care o aduci societății, vei simți că îți îndeplinești misiunea și vei fi o persoană creativă și pozitivă. Acești oameni sunt în minoritate, însă sunt cei care reușesc să schimbe lumea.

Lasă-te inspirat de ideile lui Steve Jobs pentru a putea cultiva la tine acea atitudine care l-a dus la succes.