Un fost inginer Apple îți poate debloca iPhone-ul, dar te costă o avere

  • 9 mar. 2018, 11:43
  • 5 409
  • 9

În momentul în care este blocat, un iPhone este aproape imposibil de ”spart”, dar, un fost inginer Apple pretinde că are soluția.

Oficialii Apple s-au mândrit de-a lungul ultimilor ani cu politica pe care o pun în aplicare când vine vorba de protejarea datelor utilizatorilor de iDevice-uri. Din acest motiv, oficiali guvernamentali au dat în judecată gigantul din Cupertino în speranța obținerii unei soluții pentru deblocarea smartphone-urilor unor teroriști. În final, iPhone-urile problematice au fost deblocate, dar soluția nu a venit de la compania condusă de Tim Cook, ci de la experți internaționali în securitate cibernetică specializați pe astfel de activități, scrie playtech.ro.

O nouă companie care pretinde că poate debloca orice iPhone și poate accesa datele de pe el este Grayshift. Aceasta are deja câteva parteneriate cu membri ai organizațiilor de securitate din Statele Unite și o ajută și faptul că printre angajați se numără un expert în securitate care a lucrat la Apple.

Având în vedere importanța acestui proces și faptul că nu foarte mulți reușesc să-l realizeze, prețul exorbitant nu ar trebui să vină ca o surpriză. Pentru a debloca un iPhone, Grayshft pune la dispoziția clienților două versiuni de GrayKey, conform celor de la Forbes. Prima dintre ele funcționează exclusiv online și te costă 15.000 de dolari pentru deblocare unui singur iPhone. Dacă vrei să deblochezi mai multe, există GrayKey offline cu utilizări nelimitate și un preț de 30.000 de dolari.

Momentan, nu a ieșit la iveală nici un client al celor de la Grayshift care să se laude cu faptul că serviciile companiei funcționează exact așa cum sunt promovate. Cu toate acestea, este puțin probabil să fie vorba doar de un truc de marketing. În trecut, o singură companie israeliană cu un nume necunoscut a mai atins performanța detaliată mai sus. Aceea a fost angajată de guvernul american pentru deblocarea iPhone-ului ce a aparținut unui terorist responsabil de atentantul din San Bernadino de acum câțiva ani.