Trecerea de la angajat la antreprenor

  • 30 ian. 2018, 10:02
  • 523

Sa devii antreprenor pentru foarte multa lume pare un vis. Dar lucrurile nu sunt tocmai atat de imposibile. Am intalnit foarte multi angajati care sunt foarte nemultumiti de locul lor de munca, oameni care sunt constienti ca pot mai mult decat atat, oameni care isi doresc sa traiasca bine, nu de la o zi la alta. Daca esti un angajat nemultumit, trebuie sa stii ca nu te vei simti bine nici in viata persoanala, vei fi mereu frustrat si suparat de ce altii se descurca mai bine ca tine.

Poti sa devii dintr-un simplu angajat un antreprenor de succes? Ai observat ca din salariul tau lunar nu reusesti sa faci mare lucru si vrei sa schimbi situatia? Sa stii ca multi romani se afla in aceelasi punct al vietii lor, si e momentul sa faci ceva, pana nu iti fura cineva ideea de afaceri. Sa fii antreprenor nu e chiasr atat de dificil precum pare, mai ales daca lucrurile sunt foarte bine gandite inca de la inceput. 

Prima regula de aur pentru o trecere de succes de la un simplu angajat la un antreprenor ar fi aceea de a nu-ti da demisia pana nu investesti in tine si ideea ta de afaceri. Este foarte important sa te informezi ce calitati trebuie sa aiba un antreprenor, sa cauti cursuri si seminarii care trateaza si ideea ta de afacere, sa te pregatesti pur si simplu pentru ceea ce urmeaza. Astfel reusesti sa salvezi timpul mort pe care l-ai fi petrecut pregatindu-te, daca iti dadeai demisia exact in momentul in care te-ai gandit sa pornesti o afacere. Mai mult decat atat, in momentul in care esti angajat al unei firme si doresti sa fii chiar tu un antreprenor, este foarte important sa inveti cat de multe poti de la sefii tai, despre modul in care acestia conduc afacerea lor. Nu stii niciodata la ce te pot ajuta cunostintele acumulate in urma unor astfel de experiente. Probabil ca fiecare antreprenor are punctele lui negative, si la fel crezi si despre sefii tai, insa in acelasi timp, fiecare antreprenor are si puncte forte, pe care poti sa le adaptezi pentru afacerea ta. De asemenea, cel care isi doreste sa fie un antreprenor de succes trebuie sa invete sa construiasca retele in jurul lui, relatii solide de posibili viitori parteneri, la care sa poti apela ori de cate ori vei avea nevoie. Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam despre bani.

Un angajat simplu care viseaza la a fi un antreprenor de succes trebuie sa se pregateasca din timp pentru aceasta actiune, iar strangerea de fonduri este una dintre punctele peste care nu trebuie sa sarim. Un antreprenor poate sa aiba si esecuri, si trebuie sa fii pregatit pentru orice! Tocmai de aceea o pregatire temeinica ar putea reduce riscul esecului despre care vorbeam anterior. Chiar daca nu este cea mai simpla alegere, poti deveni un antreprenor de succes, indiferent de locul in care in prezent esti doar un angajat simplu!