Top 5 cele mai căutate limbi străine la nivel internațional

  • 24 sept. 2020, 16:55
  • 1 490

Să vorbești mai mult de o limbă străină este aproape vital în lumea de azi. Companiile mari, unde și salariile sunt pe măsură, sunt mai toate multinaționale. Este de înțeles, în acest context, că sunt în căutarea unor angajați care să vorbească mai mult de o limbă.

Însă nu toate limbile străine sunt la fel de căutate. Iată care este Top 5 al celor mai căutate limbi străine la nivel internațional, care te vor ajuta să avansezi ușor și sigur în carieră:

1. Engleză

Engleza este absolut necesară pe piața muncii din Moldova și din afară în 2020. Și așa va rămâne pentru mult timp de acum încolo. Este limba universală în business, orice job ce ține de travel, relații diplomatice sau în IT. Nu numai asta, însă economiile de top ale lumii – SUA, Canada, Australia, Regatul Unit – sunt toate vorbitoare de engleză.

La ele adăugăm Germania și țările nordice. Engleza este pe locul doi în lume la numărul de vorbitori: nu mai puțin de un miliard de oameni o vorbesc în toată lumea. Așadar, a devenit a doua limbă nativă pentru mulți dintre noi și una pe care angajatorii se așteaptă să o știi la perfecție încă de când ieși de pe băncile facultății.

Dacă nu este și cazul tău, nu te îngrijora. Există soluții prin care – cu perseverență și câteva luni bune de studiu – poți învăța sau perfecționa această limbă străină.

2. Chineza

Și chineza are peste un miliard de vorbitori în lume, așa că este normal să o găsim pe locul doi în topul celor mai căutate limbi prin multinaționale și nu numai.

Majoritatea vorbitorilor trăiesc însă în China, vei spune, și este adevărat. Însă această țară se află într-un ritm accelerat de dezvoltare și va fi în curând una dintre marile puteri economice din lume. Gândește-te numai: Apple, Tesla sau Google sunt numai câțiva dintre giganții cu sedii aici. Tocmai de aceea nevoia companiilor de a angaja vorbitori de chineză este din ce în ce mai mare.

3. Spaniolă

Spaniola are și ea o bază mare de vorbitori nativi și mulți cunoscători ai limbii la nivel internațional. În plus, țările din America Centrală și de Sud se numără printre cele mai populare destinații de travel. În plus, dacă visezi să te muți în SUA nu ar strica să știi și spaniola. Ba chiar deloc!

4. Germană

Germania este economia dominantă în Europa și astfel este normal că limba germană este pe locul doi în topul celor mai vorbite pe bătrânul continent. Tocmai de aceea este bine să o cunoști. În plus, este amuzant de învățat și, în ciuda aparențelor, chiar foarte ușor.

5. Franceză

Franceza, cunoscută și ca limba iubirii, a fost timp de secole cea mai vorbită din lume la nivel diplomatic. Recent în istorie a fost înlocuită cu engleza, pe fondul dezvoltării Statelor Unite, care au devenit prima putere a lumii. Însă Franța este și ea o putere la nivel economic, ai toate motivele să cunoști această limbă!