Programul național în domeniile cercetării și inovării pentru anii 2020-2023

  • 16 aug. 2019, 15:05
  • 478

Programul național în domeniile cercetării și inovării pentru anii 2020-2023 și Planul de acțiuni privind implementarea acestuia au fost publicate vineri, 16 august, în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Programul național este principalul document de politici prin care se stabilesc atât prioritățile și direcțiile strategice, cât și obiectivele de dezvoltare în domeniile cercetării și inovării pentru o durată de patru ani.

Printre acțiunile incluse în planul publicat în Monitorul Oficial se numără lansarea proiectelor de cercetare și inovare, relansarea programului de granturi pentru mobilitate de scurtă durată destinate reprezentanților diasporei științifice, stimularea activității parcurilor științifico-tehnologice și incubatoarelor de inovare.

Costurile estimative pentru implementarea proiectelor ca urmare a desfășurării concursurilor conform priorităților și direcțiilor strategice sunt de 224,7 mln de lei pentru anul 2020. Acestea vor crește treptat până în anul 2023.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va prezenta guvernului anual, până la 30 aprilie, raportul consolidat cu privire la realizarea Planului de acțiuni privind implementarea Programului național în domeniile cercetării și inovării pentru anii 2020-2023.