Omul care a pierdut peste 1 miliard de dolari într-o singură zi

  • 25 iun. 2018, 12:37
  • 3 771
  • 2

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a pierdut, în urmă cu câteva zile, peste 1 miliard de dolari.

Directorul executiv al companiei Amazon a devenit cel mai bogat om din lume la începutul anului 2018, atunci când averea sa netă a atins 105,1 miliarde de dolari, transmite Știri.md cu referire la Capital.ro

Clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de Bloombergdemonstrează că fondatorul Amazon a pierdut într-o singură zi mai bine de 1 miliard de dolari. În prezent, averea şefului Amazon este de 142 de miliarde de dolari. Miliardul de dolari pierdut de Bezos, reprezintă aproximativ 0,7% din averea sa.

Averea lui Jeff Bezos provine în mare marte din acţiunile pe care le deţine Amazon. În anul 2017 valoarea acţiunilor companiei a înregistrat o creştere de 56%.

Bezos deţine, de asemenea, participaţiuni la The Washington Post şi Blue Origin, o companie privată de călătorii spaţiale care intenţionează să ducă turşti în spaţiu.

Indicele Bloomberg Billionaires este un clasament zilnic al celor mai bogaţi oameni din lume, iar cifrele sunt actualizate la sfârşitul fiecărei zile de tranzacţionare din New York.