Obiceiuri pentru fericire

  • 22 iun. 2018, 10:23
  • 477

Bucură-te de lumina soarelui. Soarele îți trezește mintea și sufletul, îți dă entuziasm și chef de viață.

Zâmbește. Pur și simplu. Chiar și când plouă.

Dă UPDATE (nu REFRESH) așteptărilor tale. Dacă mergi pe idei vechi nu ajungi la rezultate noi. Simplu. Dar nu schimba o prejudecată cu alta, căci prejudecățile nu sunt idei noi.

Scapă de DACĂ. „Voi fi fericit dacă obțin job-ul”, „Voi fi fericit dacă voi avea casă”, „Voi fi fericit dacă mă va iubi...”Nu-ți condiționa și nu-ți amâna fericirea. Fericirea vine din interior, nu din afară și depinde numai de tine – de cât îți deschizi sufletul și de cum înțelegi ce trăiești. Fericirea e aici și acum, nu acolo și altădată.

Nu fugi de nefericire. O inimă temătoare te ține în camera de așteptare. Teama de nefericire te împinge în îngrijorare și te îndeamnă la neautenticitate. Dacă ți-e frică de nefericire, vei fi tentat să nu o recunoști – nici față de tine, nici față de ceilalți. Dar nefericirea nu este un stigmat și nu este un păcat; nu este un eșec și nu este un dat. Nefericirea te dezvăluie, te dezvoltă și este la fel de valabilă, de formatoare și de cu rost ca fericirea.

Fugi de cinism, pentru că nu dărâmând construiești.

Fii curios. Noul aduce bucurie. Curiozitatea te energizează și te entuziasmează. În plus, fiecare nouă perspectivă te dotează cu instrumente și cu șanse pentru fericire. „E mult mai interesant să fii interesat, decât să fii interesant”, spune Jane Fonda.

Fii plin de tine însuți - adică află cine ești și fii autentic. Cunoscându-te, îți vei ști bucuriile și valorile și vei putea trăi în spiritul lor. Omul funcționează bine numai când este în acord cu sine. Numai atunci are acces la toate resursele sale și le poate folosi cu rost.

Tu dai sens și rost vieții tale. Alege să faci ceea ce-ți aduce bucurie și pune asta în slujba unui scop mai mare, care să te conecteze la oameni și la viață. Suntem fericiți și împliniți când trăim cu inima deschisă. Învață să găsești rostul din toate. Vei fi fericit, negreșit.

Fii interesant pentru tine ca să te trăiești din plin, ca să fii conștient de ce trăiești și prezent pe drumul pe care mergi.

Ia-te după fericire. Bucuria e busola. Îți indică perfect drumul pe care e bine să mergi. Ai curajul să-ți urmezi bucuriile. Și să le trăiești din plin, pentru că îți vor umple bateriile.

Fii regizorul vieții tale. Ai grijă ca atenția să nu te lipsească de intenție. Atenția îți direcționează energia, dar îți poate fi complet furată de detalii sau de temeri. Așa că ai grijă cum îți regizezi viața. Stabilește intenții bune, ține camera pe ele și focalizează bine.

Citește Revista CARIERE. Îți reamintim să ai grijă să nu-ți programezi și să nu-ți automatizezi fericirea, pentru că fericirea depinde strict de implicarea ta în tot ce este omenesc. Și îți reamintim că fericirea și binele oamenilor trebuie să se afle în centrul preocupărilor noastre.