O nouă destabilizare a situației în cazul „Prometeu-Prim”

  • 30 aug. 2019, 13:59
  • 1 783

Conflictul dintre fondatorii Liceului „Prometeu-Prim” a fost aplanat, dar unii asociați nu ar fi ținut cont de această mediere. Deși în urma negocierilor s-a ajuns la înţelegerea principială ca profesorii, copiii şi părinţii să nu fie supuşi la nici un fel de presiuni sau impedimente, privind buna desfăşurare a noului an şcolar, unii asociați  ar fi ignorat acordul comun. Ei ar fi  plasat pe reţelele de socializare o adresare plină de insinuări şi dezinformaţii, intimidând elevii şi cadrele didactice”, se arată într-un comunicat de presă emis de Aurelian Silvestru. Cel puțin asta se arată într-un comunicat de presă emis de Aurelian Silvestru.

Autorii comunicatului susțin că regretă profund această nouă destabilizare a situaţiei şi fac apel la bunul simţ al tuturor părţilor implicate:

„Copiii nu trebuie să fie atraşi în conflictele adulţilor, acestea urmând să fie soluţionate pe cale amiabilă sau în instanţele de drept. Invităm părinţii şi elevii să se prezinte, cu încredere şi optimism, la 2 septembrie în blocurile de studii de pe N.Iorga, 2. În noul an şcolar procesul educaţional se va desfăşura, perfect legal, în cadrul Liceului de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Protalent”, cu acelaşi contingent de elevi şi cu aceleaşi cadre didactice. Toate celelalte detalii vor fi concretizate la adunările (pe clase) cu părinţii, preconizate în perioada 2-5 septembrie”.

AGORA amintește că acum câteva zile fondatorii Liceului „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun la ședința de mediere, care a avut loc la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Copiii, părinții și profesorii se pot pregăti liniștiți pentru noul an de studii.