Moldova a obţinut o medalie de argint și trei de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

  • 3 iul. 2018, 19:51
  • 708

Elevii care au reprezentat ţara noastră la Olimpiada Balcanică sunt pasionaţi de cifre şi algoritmi. Victor Purice a câştigat medalia de argint la competiţie. El spune că şi-a făcut mulţi prieteni în urma concursului. 

În momentul în care faci cunoștință cu un om, parcă te teleportezi în altă țară, este foarte interesant. Mai mult este prietenie între participanți. Ceea ce este la olimpiadă nu trebuie să afecteze relațiile dintre oameni, a spus medaliatul cu argint, Victor Purice.

Marius Selearuc a obţinut la olimpiadă o medalie de bronz. Ca să obţină rezultate notabile, a învățat pe brânci.

Este destul de greu, părerea mea este că trebuie zilnic să dedici măcar o oră acestui sport ca să ai excelență. Uneori pur și simplu nu ai timp din cauza diferitelor activități, dar dacă te strădui mereu îl găsești, a menționat medaliatul cu bronz, Marius Selearuc.

Iar Mădălina Griza spune că a făcut o pasiune pentru matematică încă din copilărie.

M-a pasionat foarte mult matematica. Am avut și un exemplu, pe fratele meu, care a fost și el olimpic. Foarte mult am vrut să continui asta până la universitate și știu că nu trebuie să mă abat de pe drumul acesta, a afirmat medaliata cu bronz, Mădălina Griza.

Profesorii sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute de lotul olimpic.

Olimpiada Balcanică de juniori este olimpiada la care participă copii până la 15 ani jumate. E un lucru frumos pentru că pentru tinerii, copii care în viitor o să participe la concursuri mai serioase. Au un plus, încă un concurs care le dă posibilitatea să se manifeste în toată Europa, a precizat profesorul Marcel Teleucă.

La Olimpiadă Balcanică pentru Juniori din acest an au participat 104 concurenți din 18 țări. În 2019, țara noastra va fi gazda Olimpiadei Balcanice de Seniori.