Istoria succesului: BMW

  • 20 feb. 2018, 14:54
  • 2 093

Bayerische Motoren Werke, cunoscut popular sub acronimul BMW, este o marca nemteasca producatoare de automobile si motociclete.

Sediul se afla in Munich, Germania, iar cladirea este magnifica, cea mai frumoasa din Bavaria (poza). Cu 105,876 angajati, marca a fost votata ca fiind una dintre cele mai de incredere, alaturi de Audi si Mercedes.
Compania a fost infintata de Franz Josef Popp, Karl Rapp, Camillo Castiglioni, iar pana in anul 1918 functiona sub numele de Rapp Motorenwerke si producea aeronave. Dupa primul Razboi Mondial, compania a fost fortata sa opreasca fabricarea aeronavelor, iar in 1923 s-au reprofilat pe motociclete.
Cativa ani mai tarziu, in 1930, compania a primit autorizatie sa continue constructia de aeronave. In 1959, firma se lupta cu o criza financiara serioasa si decide sa se orienteze spre productia de autovehicule.

Productia de masini

In 1966, BMW achizitioneaza compania Hans Glas, acesta fiind un pas important in orientarea lor spre productia de autovehicule. Prima masina produsa sub marca BMW a fost numita „Dixi” si a fost inspirata de la Austin modelul 7.

In anul 1994, BMW achizitioneaza British Rover Group, pe care il vinde doar 6 ani mai tarziu companiei Phoenix Consortium, firma care a fost mai tarziu cumparata de Ford.
Datorita calitatii si atentiei data in procesul de fabricatie, in 2012 BMW a fost votata ca cea mai de succes marca de automobile cu 1,845,186 automobile si 117,109 motociclete.

In afara de succesul in industria automobilelor si motocicletelor de lux, BMW a castigat si in domeniul curselor de Formula 1. Masinile BMW au facut fata cu succes diferitelor evenimente, cel mai recent fiind echipa Bauber F1 de la Grand Prix-ul Canadian din 2008. BMW este un sponsor fidel al diferitelor evenimente sportive, cluburilor de fotbal, sporturilor olimpice, evenimentelor Europene de golf si lista poate continua.
Puncte de productie
Cu patru filiale diferite: BMW Motorrad, Mini, BMW motorsport si BMWi, compania a generat venit de 97.163 miliarde € (2016). Compania se afla in topul producatorilor de masini si in top 20 al firmelor cu care este de dorit sa lucrezi.