Începe testarea implantului cranian inițiată de Elon Musk

  • 2 apr. 2018, 16:17
  • 1 483

A fost surprinzător, dar s-a dovedit că mogulul din lumea tehnicii care a lansat o Tesla în spațiu, este cofondator al unui start-up care produce implanturi craniene, care acum sunt pe cale să își înceapă primele teste pe animale … Se pare că Elon Musk nu glumește când vine vorba de realizarea tehnologiilor pe care de altfel le vezi doar în filmele SF.

E greu să ții socoteala tuturor proprietăților și afacerilor deținute de Elon Musk. E pur și simplu Elon Musk. Nu cred că există cineva care să nu fi auzit de afacerile și activitățile sale. Are într-atât de multe proiecte încât sunt imposibil de numărat. Nu am știut că are un proiect care se ocupă de implanturile craniene, denumit Neuralink, și că este unul din cofondatorii acestuia.

După o cercetare rapidă, totul a început să se contureze. Deși în ultima perioadă Musk nu a vorbit despre această inițiativă, anterior a declarat că scopul principal în proiectul implanturilor craniene este acela de a îmbunătăți modul de trai al celor care suferă de orice fel de traumă craniană.

Prima utilizare a tehnologiei va fi pentru a repara vătămările craniene cauzate de un atac cardiac sau de eliminarea unei leziuni canceroase, prin care o persoană și-a pierdut efectiv un anume element cognitiv.

Ar putea ajuta în cazul persoanelor cu cvadriplegie sau paraplegie, furnizând un șunt neural din cortexul motor până la locul de activare al mușchilor. Îi poate ajuta pe cei care, pe măsură ce îmbătrânesc, capătă probleme de memorie și nu-și pot aminti numele copiilor lor, prin dezvoltarea memoriei, ceea ce le-ar putea permite să funcționeze bine o perioadă îndelungată – elementele avantajoase din punct de vedere medical când vine vorba de tratarea afecțiunilor mentale de orice fel, ceea ce desigur ni se întâmplă tuturor când îmbătrânim, sunt foarte importante.

După cum poți vedea, este un proiect destul de ambițios. Dacă ar fi o afacere oarecare, aș crede că va dura cel puțin 80 de ani să facă asta. S-a dovedit acum că Neuralink este pe cale să înceapă testele pe animale.

Gizmodo a primit scrisoarea liderului de proiect, Jared Brichall, către Consiliul Municipal din San Francisco. În aceasta, se preciza că aveau în plan „o mică sală de operații pentru testele in vivo, și o altă sală mică în care să fie ținute rozătoarele”. Tehnologia este într-o fază într-adevăr avansată și, după cum a menționat deja Musk, mai sunt 7-9 ani până când aceasta va putea deveni oficială.

Deci este posibil ca, în 10 ani, acele probleme cerebrale care anterior păreau intratabile să poată fi reparate. Și chiar credem asta dacă o spune cineva ca Elon Musk.