Iată de ce Jocurile Olimpice de iarnă sunt importante pentru sectorul tech

  • 14 feb. 2018, 12:29
  • 2 057

Jocurile Olimpice de iarnă de la PeyongChang au venit cu niște soluții extraordinare în domeniul tech. În timpul desfășurării evenimentelor sportive, sute de drone și camere urmăresc fiecare pas al sportivilor, iar rezultatele acestora ajung la public în cel mai scurt timp; de asemenea, publicul se poate bucura de jocuri utilizând căști pentru realitate virtuală. Toate mulțumită tehnologiei 5G dezvoltată de cei de la Intel, care până în prezent nu a fost testată pe un public atât de numeros.

Tehnologia este într-adevăr un aspect foarte important pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Aceasta sincronizează comunicarea între o mulțime de dispozitive. Tot aceasta le permite celor 1 200 de drone să se conecteze unele cu altele și formeze cele 5 inele luminoase, simbolul Jocurilor Olimpice. Intel a creat în PyeongChang, împreună cu Korean Telecom, un tip de rețea ce nu a mai fost utilizat nicăieri în lume.

Cel mai important aspect al rețelei 5G este că totul se petrece în timp real. Viteza rețelei este de 10 Gbit/s, adică de zece ori mai rapidă decât 4G, iar rata de răspuns este foarte scăzută – doar o fracțiune de secundă. Astfel că dispozitivele compatibile 5G pot comunica unele cu altele literalmente în timp real; iar asta înseamnă că e posibil ca sute de drone să se sincronizeze fără să existe riscul de incidente.

Iar acesta e doar unul dintre multele aspecte, cu toate că e unul dintre cele mai cool motive pentru care este fantastic să trăiești în 2018. Transmisiunea în direct este asigurată de camerele ce pot filma la 360 de grade și de dronele Intel Falcon 8+ ce zboară pe deasupra publicului, oferind o perspectivă cu totul nouă. Acest sistem permite utilizatorilor să vizioneze mai mult de 30 de evenimente sportive utilizând căști VR echipate cu sistemul TrueVR al celor de la Intel.

Această rețea incredibil de rapidă este importantă și pentru că transmite rezultatele. Cu aplicația oficială a evenimentului, oricine poate accesa imediat timpii și informațiile competițiilor. În spatele acestora se află un imens cloud, care e nucleul serviciului.

Desigur, rezultatele nu ajung la utilizatori cu viteze 5G, pentru simplul motiv că nu există dispozitive compatibile 5G. Sistemele de transmisiune și cel de IT ale evenimentului comunică unul cu celălalt la acea viteză. Ceea ce e suficient pentru a permite vizionarea evenimentelor sincronizate atât online cât și offline.

Testul celor de la Intel s-ar putea dovedi foarte important pentru viitor; ar putea aduce tehnologia din ce în ce mai aproape de noi. Dispozitivele compatibile 5G ar putea sosi curând – poate chiar anul viitor – fapt ce le-ar permite să comunice cu orice stații capabile să gestioneze acea rețea