Emitenți de criptovalută înregistrați în Moldova

  • 15 mar. 2017, 17:31
  • 3 647

Registrul societăţilor emitente de monedă electronică, care au obținut licența Băncii Naționale pentru activitatea de emitere a monedei electronice a fost făcut public de către BNM. 

Conform datelor prezentate, în Moldova sunt înregistrate șase societăţii emitente de monedă electronică: „Paymaster” SRL, trei filiale ale „Paynet Services” SRL, „Microinvest” SRL și „Artosis” SRL.

Moneda electronică este o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanţă asupra emitentului, care este emisă la primirea fondurilor în scop de efectuare a unor operaţiuni de plată, şi care este acceptată de o persoană, alta decît emitentul de monedă electronică.

Agent al societăţii emitente de monedă electronică este o persoană juridică care distribuie sau răscumpără monedă electronică în numele şi pe contul unei societăţi emitente de monedă electronică.

Notă: Cea mai valoroasă monedă electronică în lume este Bitcoin-ul. Bitcoin a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. 

Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează. Cursul Bitcoin/USD pentru astăzi, 15 martie 2017, constituie 1/1249,3.