Elevii și studenții pot participa la călătoria pe Drumul banului

  • 5 nov. 2019, 11:18
  • 556

Peste 500 de elevi și studenți din țară vor participa în această săptămână la o călătorie pe „Drumul banului”, eveniment organizat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul „Expert-Grup” și băncile licențiate.

Acțiunea a demarat astăzi și a reunit peste 120 de elevi și tineri, transmite Moldpres.

Aceștia și-au început călătoria la BNM, locul din care pornește drumul banilor în economie. 

În sala de expoziții a BNM, vizitatorii au aflat care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sunt elementele de siguranță ale bancnotelor.

Ulterior, vizitatorii au mers la câteva bănci comerciale, unde au aflat care este rolul acestora și cum ele funcționează, cum ajung banii în aceste instituții și cum ulterior acced în economia reală. Participanții au beneficiat și de o lecție de educație financiară la care au aflat care sunt principalele concepte și produse financiare existente în prezent pe piața financiară autohtonă.

Alte grupuri de elevi și tineri din țară vor parcurge „Drumul banului” în zilele următoare, până la 8 noiembrie. Acțiunea este organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii, marcată anual la sfârșitul lunii octombrie.

„Drumul  banului” este un eveniment desfășurat în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” lansat în luna martie curent de către BNM și Expert-Grup. 

Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.