Elevii din țară, îndemnați să participe la un concurs privind corupția

  • 14 feb. 2020, 10:47
  • 552

Peste 350 de elevi și studenți din 50 de instituții de învățământ din țară care doresc să-și testeze abilitățile în domeniul prevenirii corupției, pot să o facă în cadrul unui concurs organizat de CNA.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), concursul interactiv „Quiz prointegritate” va fi organizat în primăvara acestui an unde tinerii vor studia mai multe surse despre mecanismele de prevenire a corupție, transmite Știri.md.

Ulterior, elevii își vor putea pune cunoștințele obținute în aplicare în cadrul unei competiții intelectuale, iar pe parcursul jocului, vor fi eliminați din concurs participanții care vor oferi mai multe răspunsuri greșite, câștigător fiind desemnat ultimul participant care răspunde corect și repede la întrebări.

Concursul va avea loc la Cahul, Soroca, Bălți, Hâncești, Sângerei, Criuleni, Orhei, Strășeni, Ungheni.

„Scopul acestei activități este consolidarea culturii integrității în rândul tinerilor, prin prisma unor modele interactive de asimilare a informației despre premizele și efectele fenomenului corupției”, a menționat Ion Pruteanu, șef de direcție la CNA.

„Tinerii sunt mesagerii integrității, ei au un rol extrem de important în prevenirea corupției. În cadrul acestui concurs intelectual ei vor avea posibilitatea să își consolideze cunoștințele în acest domeniu și, ulterior, să promoveze cultura integrității în rândul semenilor lor”, susține Olga Crivoliubic, manageră de proiect la PNUD.