Directorul Kaufland: „Toate magazinele Kaufland vor fi dotate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice”

  • 10 apr. 2018, 10:36
  • 1 705
  • 3

Toate hipermarketurile Kaufland ce urmează a fi deschise în Republica Moldova vor beneficia de instalație de climatizare ecologică, instalațiile frigorifice vor fi fără freon, iar fiecare magazin va dispune de stații de încărcare pentru autoturismele electrice. Directorul general Kaufland România și Moldova, Marco Hößl, a menționat în cadrul unui interviu oferit pentru mold-street.com că, investitorul va opta pentru reducerea consumului energetic și a emisiilor de carbon, prin utilizarea celor mai moderne tehnologii de pe piață, scrie bani.md

Potrivit directorului Kaufland, compania va acorda o atenție sporită protejării mediului înconjurător, de aceea optează pentru instalațiile de climatizare ecologică, care reprezintă „un sistem complex modern care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permite economisirea resurselor naturale, cu responsabilitate față de mediu. Dacă pe timp de iarnă încălzește magazinul, pe timpul verii, instalația inversează procesul, pentru a obține în magazin temperaturi ambientale plăcute și în concordanță cu standardele de sănătate publică”.

De asemenea, toate instalațiile frigorifice din magazine sunt fără Freon și utilizează numai CO2.

„Eficiența energetică reprezintă un angajament față de mediul înconjurător, prin protejarea resurselor naturale, reducerea consumului energetic și a emisiilor de carbon, precum și implementarea a cât mai multor tehnologii verzi în spațiile și activitatea Kaufland România.

Kaufland România a obținut certificarea energetică ISO 50001 pentru întreaga rețea de magazine, depozite logistice și sedii administrative, care atestă respectarea celor mai înalte standarde privind practicile de sustenabilitate și eficiență în domeniul energetic. Acest sistem îl vom implementa și în Republica Moldova, urmând să obținem și aici certificarea energetică.  Tehnologiile folosite precum și faptul că majoritatea materialelor de construcții utilizate pentru ridicarea magazinelor Kaufland provin de la producători care au implementate standarde de calitate ISO 9001”, a menționat Marco Hößl.

Mai mult, toate magazinele vor fi dotate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice. O altă idee aflată în proces de analiză este și implementarea unei soluții pentru colectarea selectivă a deșeurilor în toate magazinele Kaufland și valorificarea acestora, precum și valorificarea deșeurilor organice (compostare/biogaz).

Directorul Kaufland a menționat că Republica Moldova are multe de oferit și un potential enorm. Primii angajați ai viitoarelor filiale se află la training în România, pentru a fi pregătiți de deschiderea primelor magazine din țara noastră. De altfel, Marco Hößl spune că se lucrează intens pentru deschiderea primului magazin, care cel mai probabil va fi finalizat anul acesta.

Marco Hößl spune că Kaufland este interesată de consolidarea relațiilor cu producătorii locali, unul dintre cele mai importante proiecte pentru anul 2018 fiind programul de certificare Global G.A.P.. În cadrul primei etape a programului au participat deja 15 producători de fructe și legume din R. Moldova, iar aceștia au șansa de a obține una dintre cele mai importante certificări de calitate recunoscută la nivel mondial.

„Produsele care vor obține certificarea Global G.A.P. vor fi disponibile, treptat, pe rafturile magazinelor Kaufland din Republica Moldova”, spune reprezentantul firmei.

Kaufland intenționează să investească aproximativ 100 milioande de euro în primii trei ani, pentru ca ulterior, annual să investească câte 30-50 de milioane de euro în Republica Moldova, cu planuri mari de extindere și în afara Chișinăului.  

Citește interviul integral pe mold-street.com.