Dependența de jocuri este oficial considerată o problemă de sănătate mintală

  • 21 iun. 2018, 14:46
  • 510

O nouă boală și-a croit drum prin lumea digitală. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat oficial că dependența de jocuri se încadrează în categoria bolilor mintale.

Trăim într-o epocă în care ne luăm cu noi telefoanele chiar și atunci când mergem la toaletă, iar iPhone-ul este cel mai bun prieten al nostru. Rolul dispozitivelor digitale este deci tot mai important în viața noastră. Gamerii au și ei această problemă, mai ales că există o întreagă industrie care îi încurajează. Cu toate acestea, ar trebui să fie mai atenți la propriul comportament, pentru că, de acum încolo, dependența de jocuri este oficial recunoscută drept o problemă de sănătate mintală.

Conform celor de la CNN, boala se numește “gaming disorder” și va fi inclusă în cea de-a 11 ediție a Clasificării Internaționale a Bolilor care va fi publicată luni, și care va fi folosită de medici, la nivel global, pentru stabilirea diagnosticului.

În cazul în care un individ prezintă următoarele 3 simptome, acesta suferă probabil de “gaming disorder”:

  1. Pentru gamer, jocurile au prioritate în fața altor lucruri.
  2. Comportamentul gemerului se modifică, iar lumea exterioară, reală, încetează să mai existe pentru el.
  3. Familia și viața socială a gamerului se înrăutățesc progresiv, pe măsură ce timpul trece.

Este important să menționăm că cei care petrec ore în șir în fața computerului, jucând jocuri, nu sunt neapărat considerați dependenți. Totuși, ne bucurăm că Apple a dezvoltat 3 funcții noi pentru iOS 12 care restricționează folosirea iPhone-urilor:

https://www.youtube.com/watch?v=HyKV1gNBF_A

Sursa: 9to5Mac