De ce carisma costă scump?

  • 13 sept. 2018, 16:23
  • 608

Persoanele carismatice sînt mai productive. Extrovertiții au, în cele mai multe cazuri, o carieră plină de succes, în comparație cu cei introvertiți. Olivia Fox Cabane, care a predat arta magnetismului personal la universități celebre din SUA, precum Stanford, Massachusetts Institute of Technology sau Berkeley, a dezvăluit publicului ce a descoperit în anii de cercetare științifică și de predare la univeristățile americane. Ea arată ce impact imens are carisma asupra succesului personal, scrie The Times. 

Specialistul american susține că, indiferent de poziția socială pe care o ocupă, persoanele carismatice înregistreaza ratinguri de performanță mult mai ridicată decît restul oamenilor. "Carisma poate fi învățată, însă este extrem de nuanțată", conchide Olivia Fox Cabane.

Sînt doua puncte critice pe care trebuie să le știi în legătură cu "limbajul corpului". Chiar dacă reușim, în mare parte, să ne controlăm expresiile faciale, subconștientul scoate la iveală anti-carismaticul din noi.

Iar asta din cauza că, oricît de mult ne-am gîndi la controlul mimicii feței, expresiile micro-faciale tot ies la suprafață. Și chiar dacă acestea au o viteză de succesiune cuprinsă între 17 și 32 de milisecunde, nu trebuie să fii un bun psiholog ca să le depistezi la interlocutorul tău.

În final, ar trebui să ai capacitatea de a-ți controla subconștientul, ceea ce te poate invăța cartea cercetătoarei americane. Totul are un aer de maestru Jedi, adica sa ai "vizualizari".

De exemplu, o modalitate prin care îți poți induce automat încrederea în sine este să te imaginezi că "pufăi" precum o gorilă. Asta deoarece imaginile care ne "bombardează" sistemul limbic din creier sînt mai rapide decît capcitatea de procesare din cortex.

Așadar, prin această tehnică ai capacitatea de a induce limbajul corpului într-o stare carismatică. Secretul constă în a intra într-o stare de carismă, pentru a-ți "invata" creierul să fie carismatic în momentele cheie.