Cum instalezi fonturi noi pentru întreg sistemul macOS

  • 12 feb. 2018, 10:38
  • 581

Dacă vrei să creezi un video, un poster sau un banner excelent, e esențial să ai un font potrivit pentru text. Internetul e plin de astfel de fonturi pe care le poți instala cu ușurință și pe Mac-ul tău. Hai să vedem cum putem face asta. 

Dacă descarci un font de pe DaFont sau 1001 Free Fonts tot ce trebuie să faci e să dezarhivezi (unzip) câteva fișiere și să instalezi fontul. La fel se procedează și pentru cele mai recente versiuni de Windows. Însă procedând astfel, fontul nu va fi aplicat întregului sistem, ci doar pentru contul de pe care a fost instalat.


Totuși, există și fonturi accesibile tuturor utilizatorilor, valabile pentru întreg sistemul. Acestea sunt utilizate de toate programele native. De exemplu Helvetica, fontul meu preferat, care e integrat în mod implicit pe toate paginile. Dacă descarci un font personalizat pentru proiectul tău, instalarea de bază îl va face disponibil doar pentru userul tău. Ceilalți utilizatori nu pot avea acces la el.

Așadar, dacă cineva deschide un fișier pe același computer, însă de pe un cont diferit, acea persoană nu va putea utiliza acel font personalizat. Însă cum instalezi un font pentru întreg sistemul?

  1. Deschide Finder și alege Go din bara superioară de meniu
  2. Alege Go to Folder…
  3. Introdu /Library/Fonts și apasă Enter
  4. Copiază fișirele dorite în acel director

Acum, toți utilizatorii vor putea folosi toate fonturile pentru orice program.