Cat de important este un profil pe Facebook

  • 6 mar. 2018, 11:32
  • 1 301

Facebook, cel mai mari site de socializare din intreaga lume, poate determina ce fel de persoana esti. Un profil pe facebook, poate spune multe despre ce fel de angajat ai putea sa fii, de exemplu. Un profil de facebook este un mai mare predictor de performanta, decat ar fi un test IQ, potrivit unor studii. Intr-un fel sau altul, un profil de facebook te reprezinta, si de aceea este foarte important sa acorzi atentie informatiilor afisate pe facebook.

6 persoane, cu experienta in resurse umane au analizat paginile de facebook a 518 studenti in ceea ce priveste: extrovertirea lor pe pagina de facebook, agreabilitatea, constiinciozitatea. Iata la ce concluzie au ajuns: rezultalele arata faptul ca fenomenele si informatiile postate pe facebook pot sublinia personalitatea independenta a fiecarui utilizator. Angajatorul te poate “cunoaste”, printr-o simpla vizualizare a profilului de facebook.

Adevarul este ca profilul de facebook poate fi un adevarat curriculum vitae. Trasaturile de personalitate pe care le poti “citi” de pe facebook, alaturi de informatii precum performante, loc de munca, scoli absolvite, pot forma o caracterizare destul de buna a individului. Studiul asupra profilelor de facebook confirma ipotezele ca oamenii exteriorizeaza tendintele personalitatii lor in mare parte prin actiunile ce le realizeaza in mediile de socializare. Comportamentul lor de pe facebook, poate sa dezvaluie adevarata identitate a cuiva.

Desi practica este importanta atunci cand angajatorul largeste echipa, exista si cateva norme etice si morale de care tine cont. Un profil de facebook asadar, poate dezvalui ceea ce angajatorul doreste sa afle. Pe facebook se gasesc informatii legate de rasa, religie, orientare sexuala sau stare civila, informatii care la un interviu sunt mai dificil de aflat. Asadar toate detaliile afisate pe un profil de facebook, se pare ca te pot ajuta sau nu in gasirea unui loc de munca.

Cu toate acestea, cercetatorii au ajuns la concluzia ca informatiile oferite pe paginile de facebook sunt utile doar intr-o anumita masura. Angajatorii nu se mai multumesc doar cu citirea unui Cv, dar nici nu se limiteaza la informatiile care apar pe un profil de facebook.

Asadar, pentru a evita orice neplacere, e important sa stii ce poti posta si ce nu poti posta pe un profil de facebook. Exista informatii care tin de intimidate, si care acolo ar trebui sa ramana. Trebuie sa fiti atenti chiar si la pozele pe care le postati pe facebook, la comentariile pe care le scrieti, capacitatea de comunicare si lipsa greselilor gramaticale. Toate aceste informatii care apar in mod normal pe o pagina de facebook, te pot avantaja sau nu in procesul angajarii.