BEST Chișinău și UTM te ajută să-ți realizezi visul! Rube Goldberg revine cu ediția a VIII-a!

  • 30 apr. 2018, 11:45
  • 1 584

Rube Goldberg este o competiție inginerească care constă în construirea unei mașini Rube Goldberg - un dispozitiv sofisticat care efectuează o sarcină simplă într-un mod complex, incluzând o reacție în lanț. 

La competiție participă echipe formate din 5 studenți și 2 elevi, care timp de 2 luni lucrează  intensiv la elaborarea unei mașini. 

Scopul competiției este de a crea un mediu neordinar pentru studenți și elevi, de a-i provoca să iasă din zona de confort și de a le oferi șansa să-și aplice toată creativitatea și ingeniozitatea pe care o dețin.

Anul acesta 7 echipe vor lua parte la competiția ”UTM Rube Goldberg” care se va desfășura pe data de 4 mai, în incinta Centrului de Excelență TIC „Tekwill”. Echipele pline de energie și entuziasm au început lucrul la elaborarea celei mai creative și sofisticate mașini pentru rezolvarea probei prepararea unei cafele din 3 componente: apă, zahăr și cafea solubilă.

Ești intrigat?! Nu ezita și vizitează expoziția ”Creația deschide Universul” în cadrul căreia are loc și competiția Rube Goldberg, care se va desfășura în perioada  4-5 mai 2018 organizată de BEST Chișinău împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei. Începând din 2007, BEST Chișinău continuă să valorifice potențialul ingineresc al studenților și să le ofere învățământ complementar celui universitar.

Imagini de la ediția precedentă: