Proiect pilot: Chișinăuienii vor putea sesiza online problemele din curtea blocului

  • 20 dec. 2019, 10:20
  • 881
  • 2

Chișinăuienii vor putea informa autoritățile locale despre problemele esențiale cu care se confruntă în curțile blocului prin intermediul unei platforme online.

Potrivit primarului Ion Ceban, platforma va fi lansată săptămâna viitoare și va fi dedicată raportării problemelor cu care se confruntă locatarii blocurilor din Chișinău, transmite Știri.md.

Ceban a precizat că chișinăuienii vor putea raporta doar două probleme esențiale, iluminatul stradal și gunoiul din curțile blocurilor.

„Un proiect pilot de examinare a sesizărilor electronice parvenite din partea locuitorilor Capitalei va fi testat de către primăria municipiului Chişinău, începând cu săptămâna viitoare.

În acest sens a fost semnată o dispoziție.

Pe platforma „eu.chisinau.md”, cetăţenii vor putea deocamdată sesiza autorităţile locale despre două probleme: salubrizarea şi iluminatul din Capitală.

Urmează ca mai apoi să fie accesate și alte module care se referă la toate serviciile municipale.

Scopul proiectului este ca problemele și petițiile cetățenilor să ajungă rapid în adresa instituțiilor municipale responsabile, așa încât acestea să fie soluționate într-un termen restrâns.

Proiectul este realizat cu suportul PNUD și în colaborare cu Simpals”, a declarat edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.