O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia

  • 5 aug. 2019, 10:55
  • 446

O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă, până la finele acestei veri, în oraşul Taraclia, urmând să fie forță de intervenție în situații de risc pentru 27  localităţi din apropiere, transmite MOLDPRES.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a inspectat la finele acestei săptămâni construcţia sediului pentru a se convinge că acesta poate fi dat în exploatare. Potrivit şefului IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, lucrările sunt la etapa finală, iar în scurt timp localnicii vor beneficia de o unitate pentru situaţii excepţionale, eficientă şi dotată în stil modern.  

Noua unitate de salvatori și pompieri din Taraclia este edificată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. Proiectul a fost finanţat cu susţinerea Comandamentului Forţelor Armate ale SUA, fiind estimat la peste 420 de mii de dolari.  De asemenea, autorităţile publice locale au contribuit cu 240 de mii de lei, bani utilizaţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

Conform IGSU, peste de 20 salvatori şi pompieri, precum şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare, vor activa în cadrul unităţii,  în condiţii adaptate la standarde europene. În noua unitate vor fi birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenţie, un turn de instruire pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor etc.

Unităţi similare, deschise cu sprijinul forţelor armate ale SUA, au fost până în prezent inaugurate la Căuşeni, Basarabeasca, Soroca, Edineţ şi Cahul.