Google taie suportul pentru Huawei

  • 20 mai 2019, 10:15
  • 707

În mod previzibil, războiul dintre Donald Trump și Huawei a început să facă victime colaterale, iar raportul celor de la Reuters confirmă niște gesturi foarte agresive din partea Google.

Huawei se confruntă cu probleme serioase pe întregul mapamond, dar anunțul celor de la Google s-ar putea să-i coste cel mai scump. În contextul în care câștigă cea mai mare parte a profitului din telefoane mobile, compania chineză va avea mult de suferit după creatorii Android au anunțat că vor înceta să ofere suport pentru telefoanele produse de Huawei.

Jurnaliștii de la Reuters au confirmat că Google a suspendat toate tranzacțiile cu Huawei de tehnologie proprietară, atât pe partea de hardware, cât și de software. Asta înseamnă că toate telefoanele Huawei care se comercializează în afara Chinei vor avea un handicap important pe partea de suport tehnic, comparativ cu Samsung, de exemplu.

Conform raportului, schimbările de relație cu Huawei vor intra în vigoare în timp real, iar Huawei va pierde accesul la versiunile viitoare de Android, exceptând schimbările care vor fi propagate prin programul Android Open Source Project. Mai mult decât atât, toate telefoanele viitoare ale gigantului vor ajunge în magazine fără aplicațiile native de la Google, inclusiv Google Play Store, pe lângă Gmail sau Google Maps.

La nivel intern, există discuții între directorii Google în legătură cu ce servicii vor fi suspendate pentru telefoanele Huawei. Ideea generală este însă că se va încheia furnizarea de suport tehnic și de actualizări de software pentru terminalele cu Android ale chinezilor.

Inițial, toate aceste informații au pornit ca niște zvonuri, dar după Reuters, cei de la Engadget au confirmat autenticitatea datelor. Din câte se pare, niciun telefon Huawei nu va mai avea parte de versiuni actualizate de Android și nici măcar de update-uri pe partea de securitate. Singurele care vor trece s-ar putea să fie update-urile la Google Play Store, pentru telefoanele aflate deja pe piață.