9 convingeri pentru o cariera reusita

  • 2 aug. 2016, 11:28
  • 2 073

De ce unii reusesc sa isi formeze o cariera impresionanta, iar altii stagneaza extrem de repede? Probabil crezi ca totul tine de IQ, de talent, de atingerea unui nivel de competenta sau de a fi fiul/fiica unei persoane influente. Pot interveni si aceste criterii, insa exista unul cu siguranta mult mai important: propriile convingeri. Acestea au o influenta directa asupra atitudinii pe care o ai la locul de munca, si astfel asupra relatiilor tale, asupra carierei si asupra salariului tau:

1. Esti stapanul propriului tau destin. Daca te gandesti ca cineva, intr-o buna zi, va veni sa iti ofere locul de munca pe care il astepti de o viata, risti sa astepti mult si bine. La fiecare sase luni ma intreb ce doresc cu adevarat, pe termen mediu si lung. Sunt convins ca sunt singurul raspunzator pentru realizarea dorintelor mele. Nu vreau sa ajung sa ma plang cu o viata in care altii au ales in locul meu.

2. Totul este posibil. Crezi ca nu vei ajunge niciodata sa fii directorul unei companii? Cu siguranta ai dreptate. Singur ti-ai creat convingerea care te va limita si te va impiedica sa ajungi in aceasta pozitie.

3. Chiar si cea mai marunta sarcina trebuie sa fie bine facuta. Cine stie in urma carei reusite vei fi remarcat? Fac ceea ce trebuie sa fac pentru a fi mandra de activitatea mea. De TOATA activitatea mea.

4. Esti facut pentru acest post ... si pentru unul mai bun! Daca iti petreci zilele la un loc de munca care nu te reprezinta, aceasta se va resimti asupra performantelor tale. Poate nu faci ceea ce ti se potriveste cel mai bine, insa cei ce reusesc in viata se poarta ca si cum ar avea cel mai bun loc de munca posibil, pentru ca acesta este cel mai bun mod de a obtine postul visat.

5. Ce-ai putea aduce in plus? Ce alte lucruri remarcabile ai putea face, pe langa obiectivele pe care ti le-ai propus? Care sunt lipsurile sefului tau, pe care le-ai putea umple? Pentru ca esti singurul raspunzator pentru destinul tau, nimeni altcineva nu raspunde de dezvoltarea competentelor tale, a potentialul tau de angajare si a abilitatii de a te face remarcat.

6. Nu este de ajuns cine esti, conteaza si pe cine cunosti. Reteaua de cunostinte, atat din interiorul, cat si din afara companiei in care lucrezi, are un rol important in viitorul tau. Ia pranzul cu diversi colegi. Participa la iesirile organizate. Pe langa altele multe.

7. Succesul se cladeste pe esecuri. Toata lumea are si esecuri. Adevarata diferenta consta in faptul ca cei care reusesc in viata invata din propriile esecuri.

8. Fii cel mai mare fan al tau. Astepti sa-ti fie recunoscute talentul si eforturile? Poate este timpul sa inveti sa-ti faci cunoscut succesul. Comunicarea se invata, si aceasta dauneaza, daca e prea multa.

9. Fii mereu atent la noi oportunitati. Sunt zile in care esti fericit si ai vrea sa nu se schimbe nimic. De fapt, daca nu se schimba nimic, vei ajunge sa te plictisesti. Pentru a reusi, pastreaza-ti ochii, urechile, spiritul deschise pentru noi oportunitati. Cine stie cand, de unde va aparea oportunitatea care sa iti schimbe cariera?!

Iata lista convingerilor mele, a atitudinilor care devin bune obiceiuri, pentru a-mi construi cariera visata. Pana acum, aceste convingeri mi-au permis sa obtin rezultate excelente. Poate ca intr-o buna zi, unele dintre aceste convingeri nu vor mai functiona in pozitia unde voi fi ajuns, si atunci va trebui sa le schimb. Poate ai alte in care crezi, care te-au ajutat in cariera in viata de zi cu zi? Ce-ar fi sa le impartasesti cu noi toti, postand un comentariu?!