5 obiceiuri ale oamenilor de succes

  • 16 dec. 2020, 11:46
  • 618

Șansele de succes sunt direct influențate de modul în care ne obișnuim să funcționăm sau să reacționăm. Astfel, unele obiceiuri duc la un stil de viață nesănătos, care ne îndepărtează de obiectivele pe care dorim să le atingem. Dimpotrivă, alte obiceiuri pot susține o viață plină de realizări. Dacă ne concentrăm pe exemplul unei persoane pe care o considerăm drept model de succes, vom observa că își ocupă timpul cu ceea ce o ajută să-și atingă obiectivele. Și totul începe de la obiceiurile sale zilnice.

Puterea exemplului este impresionantă la orice vârstă, mai cu seamă atunci când ne dorim o schimbare în bine. Să vedem, așadar, câteva obiceiuri comune oamenilor pe care îi putem considera modele de succes, detalii a căror implementare ne va ajuta să ajungem cât mai aproape de propriile obiective.

Informarea constantă

Oamenii de succes sunt, în primul rând, foarte bine informați, depun efort permanent în a se menține la curent cu informațiile relevante din domeniul lor de interes. Indiferent de activitatea în jurul căreia își clădesc cariera sau afacerea, noutățile, studiile experților, inovațiile, acțiunile întreprinse de competitori, tendințele pieței sunt absolut necesare pentru a putea avansa la nivel înalt.

Menținerea constantă a interesului pentru informare este secretul unei mentalități care urmărește performanța. În plus, informarea reprezintă o sursă excelentă de inspirație pentru proiectele personale și pentru aflarea detaliilor care pot susține viitoare colaborări de succes.   

Organizarea și managementul timpului

Disciplina și perseverența depuse în procesul de urmărire a obiectivelor reprezintă fundamentele unui traseu profesional admirabil. Organizarea eficientă implică etape esențiale precum planificarea, stabilirea scopurilor și a termenelor necesare pentru a fi îndeplinite, alocarea resurselor și urmărirea pașilor efectuați.

O importanță covârșitoare în traseul de succes o are folosirea cu responsabilitate a celei mai scumpe resurse: timpul. Pierderea acestuia în activități frivole sau prin interacțiunea cu oameni fără influență pozitivă sunt ingrediente dăunătoare ce deturnează de la adevăratele scopuri și anulează însăși ideea de succes.

Îngrijirea imaginii și a propriei persoane

Atenția la detalii este, în majoritatea cazurilor, un ingredient important în atingerea scopurilor profesionale. Munca asiduă și disciplinată poate fi considerată baza piramidei către reușită, însă oamenii de succes cunosc foarte bine și importanța imaginii – atât personale, cât și profesionale. 

Prin urmare, vor avea grijă să se prezinte impecabil la orice întâlnire. Vor avea permanent grijă de sănătatea lor, de calitatea obiectelor pe care le achiziționează, precum și de păstrarea igienei acestora. De exemplu, un set de preșuri auto de calitate, capabile să rețină orice impurități, înseamnă o pereche de pantofi impecabilă și o imagine ireproșabilă.

Atitudinea pozitivă

Un aspect extrem de important în cazul oamenilor de succes este reprezentat de atitudinea pe care aceștia aleg să o adopte în fața greutăților. Astfel, în ochii lor problemele devin oportunități pentru a descoperi soluții, iar intenția este aceea de a rezolva provocările cu încrederea că vor reuși, indiferent de conjunctură.

Desigur, pot exista situații în care problemele sunt insurmontabile, dar acestea devin rare pentru cei care se obișnuiesc să trateze obstacolele ca pe niște provocări la performanță. De cele mai multe ori, atitudinea calmă, analiza atentă a posibilităților și mai ales atitudinea de învingător sunt ingredientele necesare identificării de soluții.

Relaționarea permanentă

Orice om de succes funcționează într-o rețea cu alții care îl inspiră sau pe care îi inspiră. Succesul nu poate fi atins doar prin efortul propriu ci este, în marea majoritate a cazurilor, efectul muncii alături de una sau mai multe persoane care excelează în domeniul respectiv. Drept urmare, este fundamentală cultivarea relațiilor interumane, precum și construirea unui cerc de prieteni cu preocupări în activități similare sau chiar complementare.

Succesul nu poate fi clădit peste noapte și fără resurse. Munca asiduă și micile victorii trebuie să fie canalizate spre obiective înalte. În definitiv, exemplul unei persoane pe care o putem identifica și aprecia drept om de succes este clădit pe obiceiuri implementate și perfecționate în timp. Devine astfel esențial, în ultimă instanță, modul în care alegem săaplicăm în propria viață modelele de lucru ale celor pe care îi admirăm.